Träningen rullar på i Stellenbosch


May 2nd, 2014 avJennie Stenerhag tillsammans med Lisa Norden före ett cykelpass

Dagarna rullar på och blir till veckor och sen ganska många veckor.

Som det blir oftast, oberoende på var man är eller vad man gör.

Efter att ha varit borta från Darren och “D-Squad” ett  tag är det lite nytt att komma tillbaka in i gänget igen. Lite mer perspektiv och överblick än tidigare kanske. Träningen följer i huvudsak samma principer, och är förundransvärt okomplicerad. Och det är just nog det som är lite av Darrens framgångskoncept. Det finns inget specifikt som står ut någonstans egentligen, däremot är varje pass väl avvägt och med tid och kontinuitet bildas en otroligt komplett bas av träning. Och som vi såg i Cape Town i helgen så visade Jodie återigen att principen funkar.

Det känns tryggt om man säger så.

En försäkran att så länge jag bara har lite tålamod så kommer saker och ting att falla på plats.

Så tålamod ja… något man nog måste ha en hel del av som triathlet.

Jag har kunnat öka på löpningen en del. Inte i närheten av vad jag skulle klassa som en optimal träningsbelastning, men dock små steg i rätt riktning. Min gamla skada verkar ha försvunnit helt nu och ger mig inga som helst problem. Däremot trilskas inflammationen kring benet i foten fortfarande lite grann. Veckorna rullar ju som sagt på och jag skulle inget hellre än att kasta mig in i en 100km vecka och få kippa efter andan på tuffa intervall pass. Men jag vet också att ökningen måste ske successivt och planen är som tidigare konstaterat lagd med en 2 års period i tanken.

På cykeln har jag hittat högklassigt sällskap i form av svenska mtb cyklisten Jennie Stenerhag. Hon är fast boende i Stellenbosch och har inte bara koll på bra cykelrundor utan även bästa kaffe ställena… Dessutom har hon ett hyfsat tryck på pedalerna och såg till att jag fick syra upp i örsnibbarna när vi körde 2mins intervaller tillsammans (strava fil) .

Målet är fortfarande att vara på startlinjen i London men om det blir verklighet beror helt på hur löpträningen utvecklar sig framöver. Jag har en 10 dagar här nere nu och sen väntar ett par test lopp hemma i Stockholm för att se var jag befinner mig och hur mycket jag tål.

Early morning ride in Stellebosch

Frukost i trädgården

Övning ger färdighet...