Vinst i Jönköping IM 70.3


July 9th, 2018 avPhoto: Darren Wheeler / www.thatcameraman.com

Det var min triathlon tävlingsdebut i det lite större sammanhanget.

En halv ironman tävling i IRONMAN’s regi, ett internationellt startfält och en VM-kvals plats på spel.

Efter en lång rehabperiod av hälsenan i våras hade jag hunnit få till ett första löpblock med bas. Men för mig kändes det fortfarande lite oklart hur jag skulle klara en tuff halvmara efter 90km krävande cykling.

Photo: Darren Wheeler / www.thatcameraman.com

Dagen gick bra, jag var först upp ur vattnet efter en kontrollerad simning. Jag tog täten på cykeln och kunde hålla min egen fart. Det var kanske både bra och dåligt då jag inte visste riktigt hur hårt jag skulle kunna gå på. Med 15km kvar kom Kimberly Morrison ikapp och förbi, tänkte först att jag skulle hänga på och på lagom avstånd skugga henne in i T2. Tyvärr tänkte inte mina ben i samma banor. Jag tappade en minut på slutet och fick börja löpningen jagandes.

Photo: Darren Wheeler / www.thatcameraman.com

En minut känns rätt långt när man är trött och sliten.

Jag täppte till litegrann, och länge låg jag ca 40s bakom, sen hände det inte så mycket mer. Vi sprang runt Munksjön i ungefär samma fart. Man har ganska lång tid på sig att fundera under en halvmara. Det jag sprang och tänkte på var att jag skulle tränat mer… (vilket var ganska orealistiskt egentligen eftersom jag verkligen optimerat träningen i vår).

Photo: Darren Wheeler / www.thatcameraman.com

Men jag orkade faktiskt hålla en ganska jämn fart, och jag kunde också hålla mig till energiplanen och fick i mig de maurten gels jag hade planerat att få i mig vid rätt tidpunkt. I slutet på varv 2 av 3 fick jag också plötsligt lite sköna tidsrapporter. 40s krympte till 35 och 30s. Plötsligt hade jag Kimberly inom synhåll och jag kunde konstatera att jag sprang ganska så mycket snabbare.

Jag gick ikapp och förbi och fick en rejäl energiboost av att vara tillbaka i ledningen. Publiken var helt underbar och nästan bar mig in mot målet sista kilometrarna.

 

Jag älskar att tävla och jag älskar att vinna. Att kroppen känns stark och jag kan använda den som jag vill nu är helt fantastiskt skönt.

 

Tack Arild för tålamodet, Calle för supporten och alla sponsorer och partners jag har i ryggen!

Photo: Darren Wheeler / www.thatcameraman.com

Photo: Darren Wheeler / www.thatcameraman.com

Resultat:

  1. Lisa Norden 4:18:17
  2. Kimberly Morrison 4:19:56
  3. Kerry Morris 4:24:02
  4. Åsa Lundström 4:26:22