Fyra i VM Finalen


September 11th, 2011 avEn skön avslutning pÄ en trÄkig sÀsong.

Och en efterlÀngtad revanch pÄ OS banan.

DÄ var efter pÄ simningen och i en andraklunga som tappade 2 minuter pÄ cykeln.

Idag ledde jag simningen inledningvis, var uppe i tÀten och byggde upp en ledning pÄ cykeln. PÄ just det, 2 minuter.

Tack vare den stabila simningen satt jag med i tĂ€t gruppen som bildades efter den tuffa backen tidigt pĂ„ första varvet. Farten var hög och vi reducerades frĂ„n 15 till 13 tjejer – samt byggde upp en stor lucka mot nĂ€sta grupp.

Ut pÄ löpningen var det som vanligt osÀkert pÄ hur jag skulle hÄlla ihop.

Jag gick ut konservativt och koncentrerade mig pĂ„ att hitta rytm och form. Det tog ungefĂ€r ett varv och jag fick bita i ordentligt bitvis. Sedan efter tvĂ„ varv slĂ€ppte farten lite grand och jag fick lĂ€get under kontroll. Jag fortsatte att springa försiktigt – höll mig gömd och ut ur vinden. Och vĂ€ntade pĂ„ slut uppgörelsen. Hade bestĂ€mt mig för att lĂ€gga mig i en bra position – vĂ€nta till första tjejen drog upp farten och sedan försöka gĂ„ om. Det gick bra fram till “gĂ„ om” biten…

Kom tvÄa i spurten och fyra i tÀvlingen.

Jag katapultade upp frÄn en 18:e plats till 9:e pÄ VÀrldsrankingen.

SÄ trots skador, depp och tandagnisslan fick jag sluta Äret rankad topp 10 i vÀrlden.

Inte sÄ pjÄkigt facit ÀndÄ.

LÀs mer i Sydsvenskans artikel hÀr.

ï»ż ï»ż