En veckas löpning 2400möh


December 7th, 2009 avPoolen innan reningsfiltret

Poolen innan reningsfiltret

Har nu lagt en vecka av 107km löpning bakom mig. Kanske inte en summa som imponerar på ambitiösa löpare, men som var ett ganska stort steg tillbaka mot full träning för mig. Med endast ett par veckor kring 60km bakom mig innan jag kom hit, klimatombyte samt höghöjd så har kroppen fått jobba ordentligt för varje sprungen kilometer. Även de ”lätta” återhämtningspassen har hamnat kring ett snitt på 150-160 i puls och träningsintensiteten över veckan har därför varit väldigt hög.

Vattenkvaliteten i poolen har också förbättrats avsevärt under veckan (tänkt vad ett filter kan göra) och vi har kunnat simma ett par pass. Tyvärr låg nog temperaturen strax under våtdräkt vilket innebar ett högt tempo med kortast möjliga vila… Första passet fick jag hoppa upp efter 2,5km, då var benen blåa och armarna numma. Tog två timmar, tre täcken och ett par koppar te för att få upp värmen igen. Vem sa att Afrika skulle vara varmt..?

Poolen efter reningsfiltret

Poolen efter reningsfiltret

Trots den större löpmängden har benen återhämtat sig okej. Med endast ett löppass (1h20) igår morse och simning på eftermiddagen han lite tid göra underverk och det fanns ny energi att finna i morse. Kunde till och med hänga på Vincent i morse när han, i äkta Kenyansk stil, började dra upp farten mot slutet av passet. Pulsen gick visserligen upp mot höga 180 men benen hade bra tryck i sig.  Häftigt vad kroppen är anpassningsbar…

Efter kvällens löpgymnastik och gym pass väntar middag  och försenad födelsedagsfirande på Kerio View hotel  (spana in utsikten!) Ryktas vara Itens bästa mat och dessutom utsikt. När jag var borta och rekade över en kopp te i förrgår hittade jag också ett kort på Mustafa Mohammed och Mo Farrah. Alltså ännu ett av Itens löpcentra för löpare av världsklass.