Dags att fräscha till benen igen


December 30th, 2015 avBild: Michal Cerveny

Bild: Michal Cerveny || Specialized

En tävlingsfri helg, resa över från Australien och ett nytt träningsblock.

Det är alltid en balans med hur mycket man kan köra på i en sån period. För mycket och man riskerar att bli sjuk och sliten – för lite och man tappar möjligheter till att pressa kroppen till nästa nivå.

Ett par dagar med lugn träning och mycket sömn följdes av ett mini block bestående av tre dagar och ett antal hårdare pass. Naprapat Björn Sverre mötte upp samma dag som jag landade och utöver ren flåsträning har vi lagt en hel del timmar på behandling, gym och rehab. Dels givetvis för att få resan ut kroppen – man framför allt för att hjälpa kroppen prestera så mycket som möjligt. Rörlighet och aktivering av muskler. Att kroppen skall hitta till det läget där den har chans att arbeta på högsta möjliga nivå.

Att komma tillbaka till Stellenbosch är lite som att komma hem nu. Jag kan vägarna, träningen – och det sparar mycket på energin. För mig handlar det om att så snabbt som möjligt komma in i en rutin och slippa tänka och planera så mycket. De där 10 dagarna har försvunnit oroväckande snabbt och nu njuter jag av en lugn dag med packning och transport till Cape Town på programmet.

Med förra tävlingens oflyt och sjukdom är det nu extra viktigt att få till ett bra lopp.

Jag lovar, jag har gjort vad jag kunnat. Hoppas nu bara att det blir lite flyt och tävlingen går min väg på söndag.