Thank you Cambridge


March 3rd, 2015 avEtt löppass modell hÄrdare med Amanda Bohlin

Efter fyra veckor i Cambridge Àr det dags att fortsÀtta rean och jakten pÄ OS-kval poÀng.

PÄ det stora hela har det varit en vÀldigt bra fas, Cambridge Àr lÀtt att trÀna i och sÀllskapet har varit högklassigt. Kombinationen av svenskgÀnget och de Nya ZeelÀndska triathleterna sÄg till att trÀningen var bÄde kul och med bra sparring. Nya ZeelÀndarna vÀlkomnade mig med öppna armar och jag fick full support gÀllande fysio, gym och pool tider. Det var ocksÄ skönt att fÄ ta mig igenom de tvÄ första tÀvlingarna pÄ ett bra sÀtt, damma av kroppen och fÄ vÀnja mig vid att ha startnummer pÄ armarna igen.

Men som vanligt Ă€r det sĂ€llan man tar sig igenom en lĂ€ngre period utan svĂ„righeter. Efter att ha haft problem med foten i höstas (stressresponsen) och tvingats ta det lugnt med löpningen under en lĂ€ngre period kunde jag ocksĂ„ Ă€ntligen fĂ„ börja kĂ€nna mig som en löpare igen. TyvĂ€rr fick jag lite ont i en hĂ€lsena efter sista tĂ€vlingen i Takapuna och har fĂ„tt kompromissa med löptrĂ€ningen sen dess. Det var alltid förknippat med lite risk att köra korta hĂ„rda tĂ€vlingar,sĂ€rskilt med den minimala grund jag har haft tid att bygga upp. Men Ă€r det nĂ„gon som Ă€r ganska van vid att köra rehab och vattenlöpning vid det hĂ€r laget sĂ„ Ă€r det vĂ€l jag… Totalt sett har trĂ€ningsvolymen varit hög och förhoppningsvis har jag lyckats bibehĂ„lla den löpformen jag hade in i Takapuna tĂ€vlingen.

Även om det optimala hade varit att komma in till Abu Dhabi Ă€nnu lite snabbare…

Efter VM-Serien den hÀr helgen vÀntar ett nytt trÀningslÀger pÄ the Gold Coast tillsammans med Darren & co.  HÀlften av gruppen kommer till Abu Dhabi medan andra hÀlften Äker direkt till Australien frÄn San Diego. Coach Darren Àr nog nöjd med att fÄ lite koll pÄ vart landet ligger igen och det Àr alltid bra att fÄ trÀna med tjejerna och fÄ den dÀr extra pushen pÄ passen.

Det har varit en ganska lÄng tid pÄ resande fot nu och tack vare Apollo kan Calle komma ner till Abu Dhabi för att heja pÄ lite. SÄ om benen inte Àr helt förstörda sÄ vÀntar lite sightseeing eller Ferrari World framÄt söndagen.

Lisa Norden simmar i Cambridge

Öppet vatten simning och strandĂ€ng

ï»ż ï»ż