muskelbristning


November 21st, 2010 avSista passet pÄ Playitas, tidig morgon, mörkt, vÀskorna packade och klara. TÀnkte bara ge mig ut pÄ ett lugnt och stilla morgonpass för att lufta benen lite innan flyget hem. LÀt tankarna vandra och sprang och njöt av att vara tillbaka i trÀning igen. Och av att kroppen faktiskt börjat kÀnnas bÄde stark och lÀtt. Det gjorde inte ont nÄgonstans. IstÀllet fanns det mer tryck i benen och större schvung i fötterna. Njutbart.

Men sÄ trasas illusionen. Just efter det att jag passerar det tyska paret pÄ morgon promenad hugger det till lite i vaden. Det blir vÀldigt stelt vÀldigt snabbt liksom. Jag stannar och stretchar i vÀggrenen. FortsÀtter. Och kÀnner hur stelheten förvandlas till nÄgot som rör sig inne i vaden. NÄgot hÀnde dÀrinne, nÄgot gick sönder.

NĂ„gra telefonsamtal och veckan Ă€ndrade karaktĂ€r. Ingen resa till Kenya pĂ„följande dag. IstĂ€llet var jag tillbaka pĂ„ Sturup för en korta flygningen upp till Stockholm och SOK’s medicinska team.  En muskelbristning.

SÄnt som fotbolls spelare Àter till frukost. En vanlig mÀnniska vilar bort.

Och jag som trodde att jag haft min beskÀrda del av skador den hÀr sÀsongen. Det lÄngdragna och sent diagnostiserade diskbrÄcket kÀndes tillrÀckligt. Men kanske inte skador och sjukdomar Àr grundade pÄ rÀttvisa..? Eller Àr det sÄ att jag fÄr allt nu för att slippa kommande tvÄ Är..? Kanske kan hoppas pÄ det.

I vilket fall fick jag mig en pÄminnelse.

FÖRSIKTIGT LISA!

Stressa inte. Skynda lÄngsamt. FÄ kroppen med dig.

ï»ż ï»ż