Istanbul nästa


June 24th, 2015 avLisa Norden Takapuna

Det är bra fart på livet nu. 

Från Baku bar det direkt upp till Avoriaz och ett nytt träningsblock inleddes.

Träna – physio – mat – träning – physio – sova – träna…

Det är ganska oglamorösa dagar här uppe. Halvdåligt väder, tung träning och långa dagar. 

Men riktigt riktigt bra är det. Kroppen börjar svara och veckan som gått bjudit på den bästa simveckan någonsin gällande både enstaka pass och jämnhet. Nästan en overklig upplevelse när man med samma ansträngning plötsligt simmar väldigt mycket snabbare än vad man brukar. Svårt att förstå ibland, hur den där kroppen egentligen funkar. Löpningen har också tagit ett kliv framåt trots en viss försiktighet i träningsmängd. Men när man får en high 5 av Darren som säger sig ha sett en Lisa 2012 modell under passet får man var nöjd. Att det sen är en bit kvar till de tiderna är en annan sak, men när träningen nu rullar på som den ska kommer jag lite närmare för varje vecka som går.

Även Mikael Sahlberg är på plats här i Avoriaz och gästspelar i D-Squad. Micke behövde hög höjd att träna på och vårt tjejgäng behövde en kille som kunde hålla fart åt oss. Ett utmärkt utbyte som också bidrog till att det blev ett tvättäkta svenskt midsommarfirande här uppe.

På fredag åker jag och Micke vidare till Istanbul för en Europa Cup tävling.

En sprint distans med värdefulla poäng på spel. Vi jobbar alltså på min rekordlåga världsranking samtidigt som vi bygger långsiktigt mot den senare hälften av säsongen.

10 dagar låter inte som en lång tid – men kroppen ser väldigt mycket framemot att få några lättare dagar och en mini taper inför tävlingen.

Trött kropp – nöjd kropp