Det (o) glamorösa resandet


May 4th, 2010 avpapaya sallad in bangkok

Långflyg och lite spänning i luften. Exotiska flygvärdinnor och mat i små roliga fack på en bricka. Flygplatser med glimmande klockor, vacker belysning och dygnet runt bemanning. När jag var liten älskade jag att resa. Hela konceptet med att vara på väg någonstans, att befinna sig i en parallel verklighet. En värld med en egen tid och egna regler.

Nu är det inte lika spännande längre.

Nu är det mer nervöst om cykelns kall komma fram hel eller inte.

Det krävs tanke arbete för att hitta ett vettigt alternativ på mat.

Och jag får inte kolla på film hela natten utan borde sova så mycket jag kan…

Jag är inne på sista 90 minutrarna av transit i Bangkok. Och tyvärr blev det ganska många timmar här som skulle dödas. En timmes massage var en ett bra beslut, och prisvärd!  2 timmar i CIP loungen (min priority pass investering är guld värd) där det lästes en lokaltidning från Uppsala(?!), åts snittar och surfades på nätet. Sedan lite allmänt drällande fram och tillbaka i C terminalen innan jag bestämde mig för att kroppen nog behövde lite vitaminer.

En hel dag på flygplans mat (och snittar..) och kroppen känns lite sådär. Dessutom lite smakprover på thailändska kaffe rån i taxfree’n… och blodsockret har åkt berg och dal bana. Efter en längre stunds meny läsande bestämde jag mig för en stark räk och papaya sallad med en mango juice.

Chillin borde sätta fart på systemet och salladen ge lite fibrer till magen. Räkorna pillade jag däremot bort efter att ha provsmakat en.

Slogs av den skrämmande tanken av vad ett par dagars magsjuka skulle kunna göra med en  Världskupp start…

Om en stund väntar nattflyget till Seoul.

Måste erkänna att jag hellre hade tryckt på en magisk knapp som direkt hade transporterat mig till hotell Lexington i Seoul.

Antar att det är det som skiljer mig från Lisa en 5 år tillbaka i tiden.

En Lisa som älskade känslan att promenera upp på en jumbo.

“Would you care for chicken och pork madam?”

Hmm…

Fast fortfarande är det lite spännande…

Och jag har lärt mig att sova ok i sittande ställning.