Att balansera på rätt sida


March 17th, 2010 avTräning handlar inte så mycket om specifika pass eller enstaka dagar.

Det handlar istället om att lyckas snickra ihop dag efter dag av bra vanlig helylle träning. Att lyckas få kroppen att ta sig igenom passen fastän den skriker efter att få ligga i soffan och vila istället. Det handlar om att inte ge upp och hoppa ur poolen trots att man kanske inte klarar startcykeln.

Att hålla sig frisk och skadefri är att balansera på en tunn lina. Den som kan träna mest utan att trilla av på fel sida ligger väldigt bra till inför säsongens tävlingar. Även om kanske inte alla pass har varit sprudlande. Det är inte lätt att läsa kroppen ochförstå vad den försöker säga. När den kanske verkligen behöver en lättare eftermiddag, eller om den bara är lite smågrinig.

Jag tror det handlar mycket om rutin för att lära sig läsa den finstilta texten.Variationer i vilopuls, stressnivå, hudutslag eller små infektioner i nagelband kan vara små indikationer på att kroppen börjar bli sliten och immunförsvaret lite nedgånget.

Sista veckan har varit balansgång för mig. Bra pass kombinerade med en sliten kropp och fingertoppskänsla på gasen har hållit mig på rätt sida. Dubbelpass löpning i snöndags (långpass på 23km följt av snabbintervaller på 10km) la mig återigen i gråzonen. Ett ruggigt snabbt och hårt löppass igår och jag vaknade upp med en vagel i ögat i morse.

Fingertoppskänsla. Som sagt – inte lätt.

Struket lunch pass simning idag – och förhoppningsvis redo för nya utmaningar i morgon.  Helhet som sagt. Fortfarande tre veckor kvar till Sydney.