2012 Hy-Vee Triathlon Champion!


September 3rd, 2012 avPhoto: The Des Moines Register, Bryon Houlgrave / AP

Photo: The Des Moines Register, Bryon Houlgrave / AP

 

Det blev en MAGNIFIK trippel.

OS Silver.

Guld i Stockholm

Guld i Hy-Vee Triathlon Des Moines.

Det Ă€r inte sĂ„ ofta man fĂ„r chansen att göra nĂ„got sĂ„ stort – och jag kĂ€nner mig otroligt lyckligt lottad att jag kunde göra nĂ„got sĂ„ bra av det.

Hy-Vee var min femte tÀvling pÄ fyra veckor. OS, Sprint SM, Stockholm individuellt, Stockholm lag och nu Hy-Vee.

Jag Ă€r trött – inget det skall stickas under stolen med. Och kroppen har haft ett par “niggles” som jag har försökt att hĂ„lla i schack den hĂ€r sista veckan.

Men att trots det hitta kraft tillrÀckligt för att ta hem segern var en otrolig kÀnsla och tillfredsstÀllelse.

Det var inget lĂ€tt lopp – och jag underlĂ€ttade inte processen genom en mediĂ„ker simning och en lös bult under cykelmomementet. Efter att ha tagit igen förlorad tid i vattnet, kört pĂ„ hĂ„rt och kommit ikapp tĂ€ten – fick jag stanna för lĂ„na en insektsnyckel och skruva Ă„t tempostyret. Tillbaka pĂ„ ruta ett igen och bara att starta om jakten. Jag fick dĂ€rför gĂ„ nĂ€ra max under hela cyklingen och var orolig för hur mycket krafter det skulle finnas kvar i benen.

Det blev varmare och varmare och ut pĂ„ löpningen hade temperaturen stigit till en ca 33 grader. Jag visste att det skulle bli mer en “smart löpning” Ă€n en snabb, och att prioriteten lĂ„g pĂ„ att dricka och sköta farten noggrant.

Ut pÄ första varvet hade Haskins en 15sek försprÄng som jag kunde knapra in ganska sÄ snabbt.

Ledde sedan resten av loppet, sprang hem de fyra löp primerna och kunde till sist Àven sno Ät mig den stora, vÀldigt tunga prischeck, som gör Hy-Vee Triathlon till en av de mest prestige fyllda tÀvlingar i vÀrlden.

SÄ hÀr sÄg det ut i morgontidningen 

Nu bÀr det av till Sedona, AZ.

Först ett par dagars vĂ€ldigt lugn trĂ€ning – sedan ett nytt trĂ€ningsblock för sista VM-Series deltĂ€vlingen i Yokohama.

 

ï»ż ï»ż