10:e plats i Mooloolaba


March 25th, 2012 avEn helt okej start pÄ Äret.

En stökig simning med ganska sĂ„ stora vĂ„gor och mycket “chopp” (smĂ„vĂ„gor som tar bort all slags rytm i simningen) stĂ€llde till det för mig idag.

Jag fastnade rÀtt sÄ rejÀlt i klungan vid tvÄ av 90* svÀngarna och tappade mycket mark pÄ tÀten. Jag hade en del jobb att göra ut pÄ cykeln och gick hÄrt första varvet tills det att jag var ikapp 2:a klungan.

Framför oss hade vi en grupp pĂ„ 10, inkluderat bĂ„da de schweiziska ĂŒbercyklisterna Spririg och Ryf samt en handfull huvudfavoriter.

Min klunga pÄ 17 hade svÄrt att matcha deras fart, och framför allt arbetsetik..

AvstĂ„ndet drogs ut frĂ„n 40 till 90 sekunder…

SÄ löpningen handlade mest om att testa kroppen, och rÀdda min heder. Vi sprang pÄ hyffsat bra, jag tog rygg pÄ fröken Haug (trÀningskamrat) och följde hennes tempo. Allt eftersom kilometrarna rullade ivÀg kunde vi knappa in nÄgra platser. PÄ sista varvet fick jag reda pÄ att vi sprang om 10:e platsen, sÄ bestÀmde mig för att dra pÄ en lÄngspurt. Vilket höll vÀgen in.

TÀvlingen vanns av Erin Densham (australien) som nu Àr ett bra steg nÀrmare sin OS biljett.

Min löptid (om jag rÀknat rÀtt) var dagens 4:e snabbaste vilket Àr helt ok i mitt facit.

Som sagt tidigare, vintern har Àgnats Ät grundtrÀning och mera grundtrÀning.

ï»ż ï»ż