Spännande samarbete med Intersport


January 8th, 2014 avIntersport

Det ska bli fantastiskt roligt att få Intersport med som samarbetspartner  på resan fram mot Rio 2016.

jag kommer att vara ambassadör för företaget och engagera mig både internt genom grenspecifik kunskap och externt som inspiratör. Kanske lite tränings tips och så kan komma att dyka upp i olika former.

Officiell pressrelease:

Intersport har fått ny stjärnglans.                                                                                      Sportkedjan har skrivit ett treårigt samarbetsavtal med OS-medaljören Lisa Nordén.
– Vi tror stenhårt på att multisportandet kommer att växa sig allt starkare,
säger Intersports VD Ulf Kinneson. Lisa var därför det självklara valet.

Lisa Nordén var bara tusendelar från guldet i London-OS. Att den svenska triathlon-stjärnan nu fått både Jerringpriset och Svenska Dagbladets Bragdguld är två tydliga kvitton på svenska folkets och experternas uppskattning.

För Intersport är löpning och cykel två av de viktigaste produktområdena – så när företaget letade ett nytt ansikte för sin marknadsföring var Lisa Nordén ett givet alternativ.

– Motionerandet i Sverige har blivit allt mer avancerat och trenden är att många inte längre nöjer sig ens med att göra En svensk Klassiker. Multisport som triathlon kommer starkt och Lisas framgångar ökar naturligtvis intresset ytterligare, säger Ulf Kinneson.

– Det känns oerhört inspirerande att samarbeta med en elitidrottare av den kalibern. Inte minst för oss som vill bli bäst på sport i Sverige.

Intersport kommer under tre år att kunna använda Lisa Nordén som ansikte utåt. Worldwide. Överenskommelsen trädde i kraft vid årsskiftet och innebär ett antal strategiska insatser inom reklam, marknadsföring och via digitala medier. Men hon ska också synas inåt – bidra med kunskap, tips och insikter som höjer Intersport ytterligare.

För Lisa Nordén innebär avtalet naturligtvis en stärkt ekonomi som gynnar träningsupplägg och tävlande. Men hon ser också samarbetet med världens största sportkedja som en chans att inspirera till ökat motionerande.

– Att röra på sig behöver inte handla om extrema fysiska bedrifter och långa tävlingslopp. Man kan springa, cykla och simma även om man bara vill förbättra hälsan, säger hon. Och det är inte ”bara” i ett samhälle där alltför många lider av övervikt och välfärdssjukdomar!

 

Fakta om Lisa Nordén: Svensk triathlet, född i Kristianstad 1984. Hon bor i Stockholm och tränas av Darren Smith. Vann OS-silver och VM-guld 2012. Kör stenhårt 30-40 timmar i veckan.

Officiell hemsida www.lisanorden.se

Fakta Intersport: Intersport bildades 1961 och är Sveriges största sportkedja med drygt 150 butiker. 2012 omsatte de svenska Intersport-butikerna 4,3 miljarder kronor. Intersport Sverige AB ingår i IIC-Intersport International Corp. – världens största sportkedja med fler än 5 430 butiker i 42 länder. Under 2012 omsatte Intersport-gruppen cirka 10.2 miljarder euro globalt.