Uppstartsläger på Playitas


December 18th, 2013 av 

Efter ett års respit från allt vad VM-serier, Darrens, resväskor och milimeterstävlande heter är det dags att sätta fart igen.

Lägret på Playitas nu i december är lite av en uppstart. En chans att sätta programmet på pränt och skapa en plan för hur Lisa på bästa sätt skall kunna  återanpassas in till tävlandet.

I tävlandet menar vi nu VM serien. Det som jag skulle säga är creme de la creme av triathlon när det gäller konkurrens och prestige.

(Ni som vill diskutera var Kona sitter i det sammanhanget – vi tar det sen).

Darren finns på plats tillsammans med halv styrka D-squad och physio Rick. Det rehabbas, byggs upp, jobbas på löpsteg och avverkas en del kilometrar. Det sista nämnda i klar baksäte till detaljer och utförande.

Kvalitet före kvantitet.

Kanske lite av det som alltid varit Darrens ledord som tränare.

Och efter ett år där jag har fått utlopp för mitt behov av “mera och hårdare”, långa cykelpass och halv IM tävlingar som gjord bedrövligt ont -är det trevlig att vara tillbaka igen. Tillbaka i detaljernas och feedbackens värld. Där inte en meter i poolen simmas utan att högerhandens isättning kontrolleras. Där det filmas över och under vatten, det filmas fotisättningar och marklyft. Det ifrågasätts och ställs krav.

Ljuvligt. Det är som att vara tillbaka i skolan igen efter ett längre sommarlov….

Att sen ha träningssällskap som Jodie Stimpson, Anna Maria Mazetti och Greg Rounault kring sig är inte fel det heller.

Standarden är hög. Världsklass kanske man skulle drifta sig att säga.

Det som är mest spännande nu är sammanfogande av kompetensen på hemmaplan med Darrens idéer och träningsfilosofier. Coach Ludde har varit här och Björn Sverre Hjellödegård (Access Rehab) har funnits med via Skype länk. Många smarta huvuden har slagit sig ihopa för att skapa en bra bas för 2014.

Planer har lagts och strukturer strukturerats.

Och Lisa har då också givetvis tränat endel.