Höghöjdsläger i Sierra Nevada


April 19th, 2017 avDå var det dags för läger igen.

Efter en hel del veckor på hemmaplan har jag återförenats med Norrmännen för en rejäl dos med träning. De har ju koll på det här med höghöjd och gillar att träna uppe bland molnen. Det är inget som är nytt för min del utan en ganska vanlig del av tävlingsförberedelserna, vad som däremot är nytt för mig är centret CAR Sierra Nevada där jag aldrig tidigare varit.

Sierra Nevada ligger uppe på ett berg ovanför Granada ca 2hr från Flygplatsen i Malaga. Centrat är byggt på 2350meters höjd och har allt man kan tänkas behöva som toppidrottsutövare. En 50m pool, friidrottsbana, stort gym, inomhus löphall, isbad, bastu, massage och physio. Dessutom på liten yta utan transporter och med tre mål mat serverade på regelbundna tider.

INGEN tid läggs till annat än träning och återhämtning. Lyxigt. Men också välbehövligt om man skall hänga med i Norrmännens tempo. Vi har en cykel på 4 dagar med intervaller dag #1 och 3, volym dag #2 och halv vilodag dag #4.

Repeat.

Med intervaller pratar vi tröskel, och mycket av det, på volymdagarna är intensiteten låg men timmarna många. I förrgår höll vi igång 7,5hr (delat på tre sporter). En ganska bra dag på jobbet alltså.

Mest fokus för min del är att vänja mig vid Plasman och diala in TT-positionen. Och att bygga upp löpningen. Jag har ju som mål att köra Mallorca 70,3 den 13:e maj och måste då ha fått in en bra bas innan dess. Ni som har följt mig vet att jag dragits med en hälseneinflammation och inflammerad slemsäck sedan Island House i November – och kroppen har tagit tid på sig för att känna stark och tåla belastningen igen. Nu har jag några fina veckor framför mig att bygga upp med lågintensiv, backig och tekniskt utmanade löpningen. Något min kropp och huvud har längtat efter väldig väldigt länge…

 

Scott Plasma

Norska Landslaget med coach Arild

Morgonlöpning i soluppgången

Trött Lisa efter avslutad 7hr+ dag