En dag i Östersund


November 4th, 2010 avDet har varit ännu en stor dag i SOK’s regi. På agendan stod förutom ett ordentligt gym pass med Jesper ett 3D löptest och möte med SOK dietisten Linda Bakkman.

Efter att ha slängt in väskorna på hotellet, loggat in på nätet och bokat hemfärden från Arlanda kunde vi byta om för dagens gym pass. Jag har gått igenom de flesta övningarna tidigare men försöker nu finslipa tekniken.

Efter gymmet och lite mat på ett närliggande café var det dags att kliva in på labbet. Kroppen täcktes av små ploppar i silverfärg, som skulle registreras i labbets 3D kameror. Mycket tejp behövdes. Och de skulle behöva utveckla en lite mer svett tålig tejp då det började flyga ploppar efter några reps i högre fart….

Första resultatet såg ut så här. Men det ligger några timmars jobb framför matematikerna för att sammanställa och finputsa bilderna.

Nästa del var inriktat på fötterna. En liten sula som stacks in mellan foten och mitt inlägg för att registrera trycket, och positionen av trycket i skon. Kunde testa både träningssko, tävlingsko med och utan inlägg. Ganz intressant!

Och så här såg en av bilderna ut. Lite senare när vi jämförde höger och vänster fot kunde man se lite intressanta skillnader. Bilder som kommer att skickas ner till Darren för vidare analys och åtgärdsplan.

Sedan kunde dagen avslutas på bästa sätt…

Imorgon blir det återfärd till Arlanda. Ytterligare ett pass i gymmet följt av möte med förbundskapten och sportchef. Sova på planet till Katrup..? Helt säkert!