Vinst i Gladbeck!


May 17th, 2010 avÄNTLIGEN!!

I framtiden tror jag att jag ska strunta i att tÀvla innan Maj.

Innan Gladbeck.

Det gÄr liksom alltid bra dÀr.

Och det Àr kul. Det Àr kort. Det Àr snabbt. Och alltid mycket folk.

Och sen Àr det inte bara upp till mig sjÀlv.

Visst det Àr en individuell supersprint.

Och visst kÀnns det viktigt att sÀtta ner foten och fÄ till en seger.

Men nÀr man springer ut pÄ löpningen Àr det frÀmst lagets totaltid som man kÀmpar för.

Trots stressig vecka med massor av resa och mycket att göra kĂ€ndes kroppen ok sista dagarna innan tĂ€vling. Ett par bra pass uppe i poolen i Witten och en ordentlig uppvĂ€rming i vattnet innan killarnas start i Gladbeck. Eftersom jag visste att jag var i hyffsad simform var planen att försöka fĂ„ en lucka, eller i alla fall en lite mindre grupp ut pĂ„ cykeln. TyvĂ€rr hade jag fĂ„tt bana 8 vilket var lĂ€ngst bort. Innebar att jag var tvungen att springa en ca 25m lĂ€ngre Ă€n tjejerna pĂ„ bana 1… Och med endast 250m att simma pratar vi inte sĂ„ mĂ„nga sekundrar.

I vilket fall kom jag loss riktigt bra och hade lucka ut mot vĂ€xlingsomrĂ„det. Jag gav jĂ€rnet. Antagligen de snabbaste 500m löpning för dagen… Men jag fick en lucka och trĂ€ningspartner Frintova kom aldrig ikapp (2sek efter upp ur vattnet). Med 5,5km pĂ„ cykeln var det bara att köra pĂ„. Även en 20-30sek lucka in pĂ„ löpningen kan vara vĂ€rt mycket. Men cykelbenen övertygade. Jag hittade en jĂ€mn stark rytm och min S-WORKS Amira kĂ€ndes grym och arbetsvillig.

Med ca 1min  försprĂ„ng ut pĂ„ löpningen Ă€r det ganska lugnt. PÅ 2,5km mĂ„ste du springa GANSKA mycket snabbare för att komma förbi. Kanon för laget dĂ„ jag kunde bjuda pĂ„ mĂ„nga sekundrar i vĂ„ra ihopalagda tider för eftermiddagen.

2:a blev Rebecca Robish följt av hennes team kollega Anne Haug.

För eftermiddagens lagtÀvling hade vi knappa 10sekunders försprÄng. Och det jagande lagets löpning sÄg vÀldigt mycket starkare ut pÄ pappret Àn vÄrt.

Men sen hade de ingen Lisa NordĂ©n att dra pĂ„ cyklingen 🙂

Efter simningen hade vi utökat ledningen till 18sek. Sedan blev det 30 efter första vÀxlingen. Och under cyklingen tog vi upp det till 45sek (men tappade lite sista varvet dÄ vi var tvugna att vÀja undan för en bil pÄ banan).

Och pÄ löpningen höll vi undan och sprang (nÀstan) jÀmt med Erlangen.

Fantastiskt jobbat av laget!

Lagledare Herr Gutt stod och mös vid sidan. Mer om loppet kan du lĂ€sa lokaltidningarna Ruhr Nachrichten och Der Western eller pĂ„ Asics Team Witten’s hemsida.

Jag körde hela eftermiddagens lag tempo med min Garmin Forerunner 310 XT. Data frĂ„n tĂ€vlingen kommer att komma…

TyvĂ€rr drogs stĂ€mningen ner av killarnas oturliga lopp. Tomas Springer blev diskad efter att ha tappat en cykelsko i vĂ€xlingen – och kört med bara en sko. Innebar att han fick lĂ„ngsammaste mans tid +30sekunder… Surt för den reagerande tyska mĂ€staren.

Bilder frÄn dagen finns hÀr.

ï»ż ï»ż