Intryck från Seoul


May 7th, 2010 avPhoto: Iwan Schuwey

Från höst till vår på en natt.

Det var tidig morgon när jag landade i Seoul, Incheon. En flygplats jag varit i transit i tidigare. Men aldrig haft anledning att promenera ut ur.

Som vanligt tog det ganska lång tid innan bagaget hade rullat ut på bandet, jag kommit på bussen och checkat in på hotellet. Man hoppas liksom resan skall vara över när man kommer av planet, men glömmer lätt de där sista dryga timmarna… I vilket fall tajmade jag de sista 10minutrarna på frukost buffén perfekt. En kaffe och lite flingor i sällskap av fröken Riveros. Cykeln plockades upp av Dylan, Team Specialized’s cykelmekaniker, för ihopasättning. En lyxfaktor x10! Men som jag nog skrämmande lätt skulle kunna vänja mig vid…  Dagen bestod till huvuddelen av en längre tupplur, ett simpass och massage. Kroppen kändes tung och simningen sådär. Att poolen dessutom var fullpackad av ITU athleter simmandes upp och ner i full fart gjorde inte saken bättre. Tänk er öppet fast värre. Suck. Rytm = omöjligt.

Men igår vaknade kroppen till liv och jag hade ett superbt pass i poolen samt lite roliga fartökningar på morgonens löppass.

Banan ser lite spännande ut. Hälften av cyklingen går på en liten cykelbana i en park… många tighta svängar och inte så mycket plats. Hoppas att farten blir hög och grupperna små. Annars blir det nog lätt lite småfarligt.

Simningen är kall. Näst intill riktigt isigt så in i märgen kallt. Tomas mätte temperaturen till imponerande 14,5 grader igår. Våtdräkt = stenklart! Med tanke på våra ganska så kalla pass i Canberras Lake Burley Griffin känns det som att jag är väl förberedd. Jag har också ganska lätt för kallt vatten och det tar lång tid innan jag blir nerkyld. Tvärt om till några av mina beniga träningskamrater. He, he, he….

Fortfarande en halv dag kvar för att få kroppen, och huvudet, redo.

Imorgon lördag  klockan 10:05(lokal tid) går starten.

Glöm inte heja på mig framför datorn…. loppet streamas live av ITU.