Tongyeong och nya utmaningar


October 23rd, 2015 avTongyeong

Vem sa att det skulle vara enkelt?

Det kĂ€ndes sĂ„ efter tĂ€vlingen i Cozumel. Ett stabilt lopp, en 5:e plats och en mĂ€ngd poĂ€ng in pĂ„ kontot. FrĂ„n 101 till 70 pĂ„ rankingen – och med hopp om framtiden dĂ„ det fanns tvĂ„ tĂ€vlingar kvar pĂ„ programmet.

TrÀningen rullade pÄ bra dÀrhemma och formen blev bÀttre per dag avverkad. High 5.

SĂ„ var det det sista passet innan resan till Alanya, ett intervall pass pĂ„ stadion dĂ€r jag skulle fĂ„ trycka pĂ„ lite. PĂ„ nĂ€st sista intervallen drar det till lite i vaden och jag avslutar direkt. Stel. VĂ€ljer att inte jogga ner utan cyklar hem istĂ€llet, och kĂ€nner mig klart onöjd med kĂ€nslan. Rubin hjĂ€lper till med massage pĂ„ kvĂ€llen och vi konstaterar bĂ€gge att det inte kĂ€nns som nĂ„gon skada – bara en överanstrĂ€ngning. Inget allvarligt alltsĂ„. Men skulle tiden rĂ€cka till för loppet pĂ„ lördagen?

VÀl nere pÄ plats fick jag hjÀlp av NorrmÀnnens Erika, kurvan var klart stigande och jag kunde jogga lite pÄ fredagkvÀllen. DÀremot rÀckte det inte för 10km i tÀvlingsfart. Efter 2km in pÄ löpningen drog den ihop sig och sa ifrÄn. Bryta. fanns inget alternativ med Tongyeong kvar pÄ programmet. Men skulle jag hinna fÄ den bra i tid? Och hur mycket bakÄt i tid hade jag gÄtt genom att springa 2km hÄrt pÄ den?

Efter att ha trĂ€nat lugnt pĂ„ söndagen hade jag fortfarande ont och beslutade tillsammans med Fredrik att Ă„ka hem och skippa Korea. Att Ă„ka över halvskadad utan physio support Ă€r det mest nedbrytande man kan göra mentalt, och chanserna att ta poĂ€ng (ens springa fĂ€rdigt) kĂ€ndes avlĂ€gsna. Jag packade ihop allt och Ă„kte tillbaka Antalya en dag för tidigt. NĂ€r planet landade pĂ„ Arlanda 02:30 pĂ„ mĂ„ndag morgon kĂ€nde jag mig miserabel. Dels för att jag var hemma – istĂ€llet för pĂ„ vĂ€g till Tongyeong. Dels för att vaden sĂ„klart inte kĂ€ndes sĂ„ dĂ„lig lĂ€ngre. Jag hade en tid till Björn klockan 13 dagen dĂ€rpĂ„ vilket först dĂ„ skulle ge mig lite mer indikation pĂ„ lĂ€get.

Klockan 13 Àr ocksÄ tiden för nÀr jag mÄsta ta bort mitt namn pÄ startlistan utan att fÄ ett penalty frÄn ITU.

Var det hĂ€r mitt OS kval? Att jag missade att köra Tongyeong, missade chans att bygga upp ytterligare poĂ€ng och kanske dĂ„ missade att komma med pĂ„ startlistan i Abu Dhabi? Är det nu det hĂ€nder? 

SĂ„ nĂ€r jag kom hem pĂ„ morgonkvisten skickade jag ivĂ€g ett par sms. “Fredrik – ta inte bort mig frĂ„n startlistan förrĂ€n 12:55” “Björn – kan jag trĂ€ffa dig innan klockan 12.00 imorgon?”.

Jag Äkte ivÀg till Björn klockan 11 och efter en behandling gav han mig tummen upp. Eller, jag tar hans ca 65% chans att jag skulle bli i springbart skick som ett positivt besked.

FrÄgan nu var om jag skulle kunna komma tillbaka till Turkiet i tid för att pÄ nÄgotvis Äteransluta till min resa?

Jag ringde Christian pĂ„ Koch and Ljungberg som gjorde ett jĂ€ttejobb pĂ„ att rodda om biljetten. Jag fick ett nytt flyg till 17:25 pĂ„ eftermiddagen och kunde sen hoppa pĂ„ orginalbiljetten i Istanbul -vidare till Peking och Busan. Fredrik fick sms’et om att INTE ta bort mig… Klockan var nu 13, Björn hade lite tid att ge mig nĂ„gra nĂ„lar till sen var det snabbt hemĂ„t för hĂ€mta vĂ€skorna.

Under tiden hemma hade Calle tvÀttat och torkat min pÄse med smutstvÀtt frÄn Alanya som Äkte rakt ner i vÀskan igen. Vi Ät en snabb lunch sen körde han mig tillbaka ut till Arlanda. Igen. 

Jag tog mig vidare till Tongyeong och har hĂ€r fĂ„tt hjĂ€lp av Marty, Irlands sjukgymnast. En 1kg’s pĂ„se M&M’s och nĂ„gra öl efter lopper imorgon mot lite vadjobb. Kanske mina bĂ€st investerade M&M’s nĂ„gonsin?

Om vaden funkar för mig imorgon.

Jag kommer inte att ha möjlighet att provspringa den nÄgonting innan loppet. DÀremot Àr det full rehab med tÄhÀvningar och smÄhopp och lite annan blandad belastning.

SÄ det Àr lite nervöst inför start, men med en all bÀttre magkÀnsla.

Vad som Ă€n hĂ€nder – sĂ„ kan ingen anklaga mig för att INTE ha försökt….

 

ï»ż ï»ż