Tankar innan loppet


August 15th, 2010 avFrukosten Ă€r precis avslutad nere i Schloss Lebenbergs tjusiga matsal. Panorama fönster ut mot de omkring liggande bergen, och det som kommer att bli vĂ„r arbetsplats senare under dagen. Starten gĂ„r klockan 14:00 vilket innebĂ€r ganska mycket tid att ha ihjĂ€l innan dess. Tid att samla tankarna, spana in eurosports utbud och packa tĂ€vlingsvĂ€skan. En viss rutin har vĂ€xt fram under Ă„ren. Oftast en lĂ€ttare löprunda innan frukost. LĂ„gsam jogg följt av löpskolning följt av stegringslopp. GĂ€rna som i morse nere pĂ„ tĂ€vlingsbanan. Sedan dusch och frukost och en stund pĂ„ sĂ€ngen. Är man nervös?

Det hade varit svÄrt att lÀsa en bok. Hade inte gÄtt att samla tankarna tillrÀckligt. DÀremot kan jag sitta stilla och gÄ igenom loppet i huvudet. Starten, första bojen, vÀxlingarna, spurten osv. Kan fÄ mig sjÀlv till bÄde gÄshud och höjd puls.

Oftast Ă€r det en blandad kĂ€nsla av nervositet och “kom igen nu sĂ„ vi kan fĂ„ det översökat…!” kĂ€nsla.  Man vill sĂ„ gĂ€rna ha den dĂ€r dagen dĂ„ allting bara klaffar. Men vet ocksĂ„ att det ocksĂ„ skulle kunna sluta med frustration och besvikelse som i London. Oftast Ă€r det smĂ„ detaljer som skiljer det ena frĂ„n det andra. Och sjĂ€lva scenariot under loppet. Och detta ligger tyvĂ€rr utanför min kontrollpanel. Hur trevligt hade det inte varit att vara uppe med Bennett och McClarty… kunna bestĂ€mma om man vill köra solo pĂ„ cykeln eller vĂ€nta in resten?

Vad jag kan kontrollera Àr hur vÀl jag anvÀnder det som finns pÄ plats inne i kroppen.  Göra mig sjÀlv rÀttvisa genom att optimera chanserna för ett bra resultat. VÀlja rÀtt linjer under simningen, inte backa tillbaka kring bojen, dricka tillrÀckligt mycket under cykeln, ligga i rÀtt position i klungan, sköta pacingen rÀtt pÄ löpningen etc etc.

SÄ mÄnga saker och detaljer som mÄste klaffa för ett 100% resultat.

DÀrför Àr det lite chockartat och ovÀntat nÀr det just gör det, som i Hamburg.

Men sen försöker jag ocksĂ„ komma ihĂ„g dagarna nĂ€r jag hade ett nummer 30+ pĂ„ armen. NĂ€r jag var övervĂ€ldigad av att fĂ„ stĂ„ pĂ„ samma startlinje som Snowsill och Bennett. Inte besatt av tanken att slĂ„ dem… Att promenera ut pĂ„ pontonen med ett nummer i de topp 10 i vĂ€rlden Ă€r ingen dum kĂ€nsla. Jag bara hĂ„ller tummarna att jag kan göra mig sjĂ€lv rĂ€ttvisa under dagen.

Loppet börjar 14:00 och kan följas live pĂ„ ITU’s hemsida

ï»ż ï»ż