2:a plats i Kitzbühel!


August 15th, 2010 avÄnnu en dag som slutade med ett massivt leende och skumpa!

Det blev en sån där dag som jag hade hoppats på. Där allting gick av bara farten, precis så som det var tänkt.

Vet inte riktigt hur jag lyckades sprinta fram till Bennett’s fötter för att få rulle första 350 metrarna. Men det var ett lyckokast. Kunde knappt tro mina ögon när jag var uppe i 4:e position efter första varvet! Kändes som jag skulle kunnat tacka för mig och vara ganska nöjd med dagen efter det simvarvet…

Cykeln flöt på bra, ganska teknisk och tung cyklad. Skulle visa sig suga musten ur många löpben. Jag såg till att få mig en bra position och kom in först i andra växlingsområdet. En snabb växling och ut i hälarna på Hewitt.

Sedan följde en jämn snabb löpning där vi lyckades skaka av oss en efter en. Ut på varv två var vi en klunga på fem, Moffat, Jenkins, Hewitt, Findlay och mig själv. Efter att Hewitt tryckt på farten tappade vi Moffat och Jenkins, – och vi var tre kvar.

En trio… ett podium…men vilken ordning?!

Koncentration till max. Kanske kanske… Det var Paula Findlay som tillslut bestämde sig för att dra på farten, jag bet ihop men började få problem. Insåg att vi hade tappat Hewitt och jobbade fullt på att hålla kontakten med Paula. Tyvärr gick det inte hela vägen. det fattades tre sekunder. Men oj vad långa dessa tre sekunder kändes.

I vilket fall innebär att komma på podiumet mycket glädje och endorfiner! Att jag dessutom hade familj på plats gjorde det hela ännu roligare. Jag har också börjat att etablera en fan club och hade ett gäng Nordénska groupies på plats! Underbart att se dessa svenska flaggor ute på banan!

Andra platsen innebär också att jag avancerar upp till tre på världsrankingen. Och ligger nu på medaljläge inför Budapest!