Linnea Holmertz i Canberra


April 6th, 2012 avJust nu finns Linnea Holmertz och Per Wangel pÄ plats hÀr i Canberra.

Personligen tycker jag att det Ă€r vĂ€ldigt trevligt att ha lite “svensk sĂ€llskap”, lĂ„nga mĂ€nniskor med stark kaffekultur.

Jag tog chansen att stĂ€lla nĂ„gra frĂ„gor för att fĂ„ reda pĂ„  mer om vem de Ă€r – och vad de tycker om Canberra.

Först ut Àr Linnea.

För att fÄ en bra bild av henne bad jag Per att ge mig en beskrivning.

Per om Linnea:

Glad, klumpig tuggigummande tjej pÄ 20 Är som satsar stenhÄrt pÄ att nÄ toppen i triathlon. Har tagit stora steg de senaste Ären.

Steker kÀnguru som morgondagen inte finns och har alltid för sig nÄgot som fÄr en att skratta.

Har satt upp höga mÄl som hon sÀkerligen nÄr.

Hej Linnea!

Vad gör du i Canberra?

Vi vÀxer som triathleter!

Vi (jag, Per och Coach Tomas) kom hit den 21:a mars och Ă„kte direkt till Mooloolaba. DĂ€r gjorde vi sĂ€songsdebut vilket var riktigt kul. Sedan dess har vi trĂ€nat hĂ„rt i Canberra och Ă€ven gjort en liten avstickare till Batemans bay för en ”trĂ€ningstĂ€vling”.

Varför vi valde just Canberra Àr givetvis D-squad och Lisa Norden. Darren Smith och hans gÀng Àr otroligt duktiga och det kÀnns som att jag lÀr mig massor pÄ varje enskilt pass. Det finns en otrolig kÀnsla för detaljer och smÄ justeringar görs hela tiden för att fÄ ut det maximala ur varje atlet. Alla jobbar stenhÄrt och det mÀrks att dem Àr vinnarskallar hela högen. Det hÀr Àr verkligen ingen dans pÄ rosor utan det Àr blod, svett och tÄrar som gÀller (och en hel del skratt). Hela verksamheten hÀr i Canberra Àr helt enkelt mycket proffisionell.

Hur Àr formen?

Den Àr nog som den ska vara vid denna tiden pÄ Äret. Det har varit en lÄng och hÄrd vinter och kroppen har fÄtt slita en del. Just nu Àr jag lite mer en dieselmotor, vilket Àr naturligt. NÀr jag trÀnar mer grenspecifikt och tÀvlingslikt kommer kroppen att förhoppningsvis rappa till sig.

Utöver kĂ€ngurur pĂ„ cykelpassen – vad Ă€r största skillnaden mot att trĂ€na hemma i Sverige?

Det Àr massor! VÀrmen, dofterna, det vackra vyerna, attityden mot cyklister, vÀnstertrafiken, det böljande landskapet.

Sedan Àr det sjÀlvklart en skillnad pÄ passen i sig. HÀr Àr resurserna annorlunda. Allting Àr noga uttrÀknat och massörens och sjukgymnastens Äsikt samt kroppsliga vÀrden spelar roll i varje trÀningsdag.

Om du skulle ranka vĂ„r bassĂ€ng pĂ„ skala – var hamnar den dĂ„?

FrÄn 1-10 fÄr den en 6:a. I Sverige Àr man inte bortskÀmd med inomhusfemtior.

Man blir stark av lÄngbana.

Minus för det smÄgrumliga vattnet som Àr aningen för varmt

(egen notering; imponerad av en 6:a hÀr. TÀnkte att hÄrbollarna i omklÀdningsrummet och plÄsterna pÄ botten skulle dra ner poÀngen lite mer.)

Vad har du för förvÀntningar pÄ sÀsongen?

Jag har stora förvÀntningar pÄ sÀsongen. Det Àr OS-Är och det finns stora möjligheter att plocka poÀng. Jag har mer trÀning i bagaget Àn vad jag nÄnsin har haft tidigare (sjÀlvklart, men ÀndÄ) och jag tror att om jag Àr smart och gör allt enligt planen sÄ kan det gÄ riktigtriktigt bra pÄ U23-VM i Auckland i Oktober vilket Àr det stora mÄlet.

Konstigaste upplevelsen pÄ resan hittills?

Hmm, det har hĂ€nt mycket! Men redan de första dagarna i Mooloolaba fick vi uppleva nĂ„got utöver det vanliga. Australien bjöd pĂ„ sitt allra mest exotiska vĂ€der och vi hamnade mitt i en storm. Det ÖSTE ner vatten i mĂ€ngder som svenska regnmoln bara kan drömma om. Det regnade pĂ„ tvĂ€ren i typ 2dygn. Luften var sĂ„ fuktig att kaffepulvret blev en sörja och samtidigt var det ca 30 grader varmt. Mitt i detta kaos befann sig tusentals triathleter, vĂ€rldsstjĂ€rnor och motionĂ€rer, som febrilt försökte förbereda sig för tĂ€vling pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt. Inga sura miner, bara förvĂ€ntan och spĂ€nning.

Tack för det Linnea – och Lycka Till!

Intervjuen med Per kommer pÄ mÄndag.

ï»ż ï»ż