Per Wangel i Canberra


April 9th, 2012 avEfter Linneas introduktion Àr det nu dags för Per att ge oss en liten inblick i det Wangelska livet.

Jag bad Linnea att besriva Per för oss.

Linnea om Per:

Per Ă€r en lĂ„ng svennebanan. Eller ”the long Swede” som Tomas rĂ„kade presentera honom som en gĂ„ng. ”Den blonde kenyanenâ€Ă€r ocksĂ„ ganska mĂ„lande och beskriver Perras enastĂ„ende löpsteg. Han Ă€r snart 21 Ă„r gammal Ă€r född och uppvuxen i Falun. Han började med triathlon nĂ€r han var ca 14 Ă„r gammal, men har haft en fin karriĂ€r som skidĂ„kare vid sidan om. Bl.a annat har han tvĂ„ stycken topp 200-placeringar pĂ„ Vasaloppet vilket Ă€r riktigt imponerande i vĂ„r Ă„lder.

NĂ€r Per inte trĂ€nar sĂ„ antingen pluggar han(Ekonomikurser) eller sĂ„ sitter han klistrad vid börsen och köper och sĂ€ljer aktier. Han Ă€r alltsĂ„ en framgĂ„ngsrik ”daytrader” .

Andra favoritsysslor Ă€r att dricka kaffe eller titta pĂ„ ”The Office”

Hej Per!

Vad gör du i Canberra?

Syfte med denna resa Àr att se och lÀra hur det Àr att vara elit triathlet pÄ heltid.

Hur den yppersta eliten trÀnar, vad de trÀnar och ta lÀrdom av detta för min egen trÀning.

TrÀna med folk som Àr bÀttre Àn en sjÀlv och pÄ sÄ sÀtt utveckla mig och höja snÀppet en grÀns.

Hur Àr formen?

Formen Àr pÄ uppÄtgÄende, det Àr en bit kvar till de riktigt formen, men den behöver inte infinna sig Ànnu, utan jag jobbar vidare och fÄr en riktigt bra grund att stÄ pÄ för nÀr de skall toppas och nÀr de viktigare tÀvlingarna kommer.

Utöver kĂ€ngurur pĂ„ cykelpassen – vad Ă€r största skillnaden mot att trĂ€na hemma i Sverige?

Gemenskapen och att alla de som trÀnar i Australien hÄller en sÄdan hög nivÄ. Det finns som jag upptÀckte ett fÀlt bakom den yppersta toppen som man inte ser pÄ de stora tÀvlingarna men som Àr riktigt kapabla till bra tider och tÀvlar riktigt bra. SÄ framförallt, en stor bredd. Detta ger givetvis sÀkerligen en bra trÀningsgrupp och mÄnga bra trÀningskamrater.

Om du skulle ranka vĂ„r bassĂ€ng pĂ„ skala – var hamnar den dĂ„?

av 10 möjliga toast sÄ skulle jag sÀga 4 pÄ bassÀngen, men rÀknar man med de som simmar i den Äker skala upp till 8 toast. De Àr bra kvalite och jag fÄr kÀmpa för att hÀnga med.

Vad har du för förvÀntningar pÄ sÀsongen?

Inga direkta placeringsmÄl. Först och frÀmst vill jag hÄlla mig skadefri, prioritera de tÀvlingar jag har valt ut och göra dessa riktigt bra, jag vill kÀnna att jag tagit ett steg nÀrmare eliten och klÀttra upp pÄ rankinglistan.

Ryktet sÀger att förbundskapten fÄr sova pÄ en madrass i vardagsrummet?

StÀmmer bra, jag fick rummet med internet sÄ jag har stÀndigt besök i min king size sÀng. Tomas (förbundskapten) trivs i Tv rummet med sin nya kompis som bor i vÀggen, pungrÄttan och Àr det perfekta vÀckarklockan för honom 5.30 pÄ morgonen.

Konstigaste detalj/upplevelse pÄ resan hittills?

Skulle “gĂ„ pĂ„ toa” under ett löppass och vattna buskarna, dĂ„ jag plötsligt upptĂ€cker nĂ„got röra sig, tittar lite nĂ€rmare sĂ„ Ă€r det en orm, springer ut ur buskarna men brallorna halvt nere och fortsĂ€tter löppasset.

Tack Per – och Lycka Till!

ï»ż ï»ż