Islandhouse Invitational etapp 1 och 2


November 8th, 2015 avPhoto: Nils Nilsen

Photo: Nils Nilsen

Det har varit tvÄ intensiva dagar av tÀvlande hÀr pÄ Highbourne Cay, Bahamas.

Jag har aldrig kört ett etapplopp (i triathlon) tidigare och det hÀr formatet med tÀvling över tre dagar Àr helt klart spÀnnande.

Vi startade med en prologue igÄr kvÀll, 300/7/2km och idag var det ett enduro format Olympisk distans pÄ programmet. Enduro formatet innebÀr att man kör tre stycken varv av 500/13/3,3km vilket totalt blir en olympisk distans. Ett tvÄ timmar lÄngt rejs allstÄ.

Jag inledde starkt igÄr med en 2:a plats dÀr jag ocksÄ hade snabbaste cykeltiden. 6 sekunder saknades till Gwen Jorgensen som vann och 3 sekunder fanns i buffer till Flora Duffy pÄ tredje.

Idag hade jag oflyt och fick punka pĂ„ första varvet. Tur i oturen satt George Hincapie bakom oss (han var ute pĂ„ banan för att filma “live” med en gopro) och jag fick hans hjul. Det gjorde att jag tappade Flora och Gwen och fick jobba mig tillbaka upp igen under varv tvĂ„. Resten av loppet gick mindre dramatiskt och det blev vĂ„r trio som lyckades hĂ„lla undan fram mot slutet dĂ„ Gwen körde pĂ„ ordentligt pĂ„ sista löpningen och mina ben blev trötta och jag tvingades slĂ€ppa Flora…

Totalt ligger jag nu trea 1:03 efter Gwen och 22sek efter Flora. Resultat finns hÀr.

Sista etappen imorgon Àr en sprint distans utan rullÄkning.

Start klockan 08.

Jaktstart.

SpĂ€nnande…

 

Islandhouse Triathlon

lisa norden islandhouse triathlon

ï»ż ï»ż