Insnöad i Nairobi


December 19th, 2010 avDet är nog inte många som kan skryta med att ha varit insnöad i Nairobi.

Och det är jag väl egentligen inte heller.

Utsnöad hade varit ett bättre ord för att beskriva situationen.

Schiphol har det tungt och vägrar därför ta emot fler transitmänniskor. Såna som jag som bara vill hem. Eller bort. Eller någon annan stans.

Jag flög in från Eldoret igår, packad och klar. Avhejad. Klar med afrika för i år. Chapatis och te på det lilla cafét mellan terminal 1 och 2. Redo att tackla incheckingen och cykelbesvär. Men möttes av en man med en lång lista av namn och en buss till ett hotell. Det var inte så mycket annat att göra en att åka dit, äta middag och gå och lägga sig. Vi är tre läger av KLM:are (det är så vi kallas..). De som fanns här när vi kom, oss, och sen de “nya” som kom ikväll. Tänk survivor. Tänk castaway.

Spännande historier kring middagsbordet. En slags bond som bildas i eländet. “Har du hört något?” “njae heatrow är fortfarande stängt.” “Det verkar som att vi kommer med flyget imorgon”.

Träningsmässigt hur gör man? Nairobi är ingen gulliplutt stad utan en plats man har respekt för. Man åker inte taxi till flygplatsen med färre än fyra i bilen. Man sticker inte ut och springer en timma i morgonrusningen. Ens om man är snabb…

Det blev löpband. Morgonpass på 1h med 5minuters tempo intervaller. Eftermiddagspass som var lite kortare med konstant fart.

Och stretching. Och massage.

Och frukost, lunch och middag på KLM’s bekostnad.

Hoppas på att få komma hem imorgon.

Ångrar att jag önskade mig en vit jul…