Stockholm


June 4th, 2010 avSverige Àr allt bra fint.

Studenter och syrener. Stora vackra hus, fina fik och en vÀl fungerande kollektiv trafik.

Eller i alla fall en oftast vĂ€l fungerande kollektiv trafik. Jag tog mig lekande lĂ€tt till Kungsholmen, vidare till Stadion, tillbaka över till St. Görans, Ă„ter till stadion och sedan via lite strosning till Runner’s Store vid stationen. Men sen tog det stopp. Studenter tĂ€nkte jag. Nej, skottlossning pĂ„ SveavĂ€gen och dödsolycka pĂ„ spĂ„ret i Solna. All busstrafik mot JĂ€rva krog instĂ€llt… Blev en lite lagom omvĂ€g via Danderyd och lokalbussar. Och kom fram ganska sent. Men jag kom fram i alla fall. Och det var ju inte som att jag skulle med flyget precis. Det gĂ„r ju inte förrĂ€n i morgon.

Jag fick gjort vad jag skulle. Diverse undersökningar, magnet röntgen och sĂ€songs -planerings möte med förbundskaptenen. Dessutom fick jag med mig tre par sprillans nya, skinande, vrĂ„lsnabba Asics skor…  Lunch tid i morgon lyfter planet möt Schweiz. De Davoska bergen. Tunn luft, hög höjd, bra trĂ€ning. Flera fina veckor vĂ€ntar innan EM.

Men först. MÄnga timmars sömn efter en lÄng dag med trötta ben (varför blir man sÄ trött av att gÄ och stÄ?!). Ett lÀngre löppass nÄgonstans i omgivningarna utanför hotellet. En lÄng frukost med DN och flera pÄtÄar.

Utsikten frĂ„n hotell rummet. Vackert, om man tĂ€nker bort motorvĂ€gen…

Lite fina blommor pÄ en vanlig bakgata. VÀldigt somrigt.

En vÀldigt svensk lapp. Har aldrig sett nÄgot av samma kaliber i utlandet. Svenskt fenomen?

ï»ż ï»ż