Wilson Kipketer handshake


November 29th, 2009 avSwimming in a 20m pool

Swimming in a 20m pool

Idag trÀffade jag en av de större legenderna inom löparvÀlden; Wilson Kipketer.
Kenyan, numera dansk och vÀrldsrekordhÄllare pÄ 800m.
En mycket trevlig man som tog sig tid till smÄprat om Skandinavien, triathlon och löpning.
Jag fick ocksÄ se Asbel Kiprop in action, han körde upp farten i tvÄ av de Ätta varven men valde sedan att jogga ner istÀllet. I efterhand fick jag höra att ocksÄ Isabella Andersson hade varit pÄ plats och sprungit, och jag antar att detta var HÀsselby toppen jag skymtade i seniorfÀrltet. TyvÀrr fick jag aldrig en chans att prata med henne men kanske jag springer pÄ henne nÄgonstans under kommande vecka.
Dagens terrÀngtÀvling vart alltsÄ nÄgot alldeles speciellt.
Och jag var vÀldigt vÀldigt glad att jag stod vi sidan om som ÄskÄdare och inte med tÀvlingsdojorna pÄ i startfÄllan. Bara tanken att försöka springa 8km max pÄ 2100möh gör mig lÀtt svimfÀrdig. För egen del blev det istÀllet 1,5h pÄ sÀngen efter lunch följt av en timmes löpning innan eftermiddags te. Lagom löpfart ger en puls kring de 150 och jag kÀnde mig lagom mör nÀr jag kom tillbaka. Mina vader har haft det tungt de sista tvÄ dagarna med dubbla pass med mycket teknik och spÀnstövningar. Alla dessa höga knÀn och diverse hopp i olika riktningar har satt sina spÄr. Vicky har precis samma problem och vi har en 5mins stretch att göra innan vi över huvud taget kan komma upp ur sÀngen.

IgĂ„r var vi ocksĂ„ bjudna till Kipkeino’s sons BBQ party och vi fick ett trevligt avbrott frĂ„n lĂ€grets rutin middag pĂ„ pasta med linssĂ„s. IstĂ€llet vart det musik, lyktor och grillad kyckling i trĂ€dgĂ„rden. StĂ€mningen slĂ€ppte Ă€ntligen och vi kom ett steg nĂ€rmare vĂ„ra kenyanska lĂ€gerkamrater. Det visade sig vara mer blyghet Ă€n bristande sprĂ„kkunskaper som varit hindret i kommunikationen. Det kommer faktiskt att bli lite sorgligt att lĂ€mna Kipkeino lĂ€gret för Lorna Kiplagat’s nĂ€sta vecka.

ï»ż ï»ż