Vinst och poäng i Istanbul


June 29th, 2015 avlisa norden wins Istanbul european cup

Jag åkte till Istanbul för att ta poäng. 

Ett kort break från träningen uppe i Avoriaz. Ett eftermiddagsflyg in på fredagen, tävling söndag och hem igen tidig måndag morgon. Ingen toppning eller massiva förberedelser, mer ett steg på vägen att ta sig tillbaka in på högsta nivån med bättre form.

Därför var det en grym känsla att få springa in och bryta det där målsnöret först.

Bästa tänkbara utdelning på både poäng och självförtroende. 

Calle flög ner och mötte upp på fredag kvällen och hjälpte till med roddandet kring tävlingen. Träning på banan och fixande med utrustning blandat med turkiskt kaffe och skaka ben på hotellrummet. Ett ganska välkommet avbrott från bubblan uppe i Avoriaz.

Tävlingen gick lite som jag hoppats, en bra simning där jag låg i spets första 500 metrarna. Kontrollerat och ganska njutbart (särskilt efter upplevelsen i Japan tidigare i våras). Vi blev en grupp på sju tjejer som lämnade T2 tillsammans och med en helt platt och oteknisk bana gick det inte att göra så mycket åt läget. Först in i T2 och sen kunde jag ganska snabbt ta ledningen på löpningen. Jag byggde upp en 15 sekunders ledning på första varvet och höll sen luckan in i mål.

BAM!

Lisa Norden ETU Istanbul

Bild: Özhan Kirmizi

 

Poäng, blommor och en vinst. Och en känsla i kroppen som påminde mig väldigt mycket om just varför jag håller på med sport på heltid.

Bild: Calle Friberg

Bild: Calle Friberg

Efter en tidig morgon var jag tillbaka i Avoriaz kring lunchtid. Ett lätt simpass och en timme på bänken med fysio Sam såg till att jag nu är redo för träningsveckan som kommer.

Nästa tävling blir EM i Geneve om två veckor, då med ännu mer poäng i potten