Vinst efter sprintduell i Yokohama


September 29th, 2012 avDet blev vinst i VM Series deltÀvlingen i Yokohama i morse.

Detta i ytterligare en tÀvling som avgjordes efter en ganska sÄ rafflande spurtstrid.

Marginaler Àr smÄ pÄ toppen nu. 

Loppet utvecklades sig ganska sÄ snabbt till att bli en löptÀvling. Ett scenario dÀr i princip hela fÀltet samlades till en större klunga pÄ cykeln.

Jag inledde med en stark simning och var med i tĂ€ten upp ur vattnet. TyvĂ€rr lyckades vi inte hĂ„lla undan för den jagande andra klungan – och sĂ„ fort de anslutit försvann all motivation att hĂ„lla farten uppe pĂ„ cykeln.

Ut pĂ„ löpningen var en grupp pĂ„ sex tjejer som ganska sĂ„ tidigt la ett avstĂ„nd till resten av fĂ€ltet. Densham, Moffat, Haug, Gentle, Caelers – alla fantastiskt duktiga löperskor jag har stor respekt för.

Farten var jÀmn och ganska sÄ hög, trots en del fartökningar av Moffat och Gentle var det ingen som riktigt ville slÀppa. Det var först nÀr Anne (Haug) satte till en fartökning med en ca 800m kvar som gruppen splittrades. Moffat, Caelers hÀngde pÄ ett hÄrsmÄn.

Jag valde att sĂ€tta ner foten vid “min hörna”. Samma plats jag valde att avgöra tĂ€vlingen pĂ„ 2009 – och dĂ„ med ett vĂ€ldigt lyckat utfall. 

En kraftig acceleration med förhoppning om att gĂ„ loss solo – och slippa allt vad spurtstrider och mĂ„lfoto heter.

TyvĂ€rr blev det inte sĂ„ dĂ„ Anne bestĂ€mde sig för att gĂ„ med. Men lagt kort ligger och har man bestĂ€mt sig för att gĂ„ – sĂ„ finns det inte sĂ„ mycket andra val.

Jag sprang helt enkelt.

Inte mĂ„nga meter frĂ„n mĂ„lsnöret kĂ€nde jag hur Anne kom upp sida vid sida – och jag grĂ€vde djupt för att hitta nĂ„got att sĂ€tta emot med.

Lyckligtvis fanns det det dÀr lilla extra som rÀckte för att ta mig över mÄllinjen.

Inte med mycket marginal – men som vi vet handlar det inte om hur mycket eller lite. 

SÄ lÀnge man Àr först. 

Och idag var jag det. 

 

 

ï»ż ï»ż