veckans vinst; Huskisson


March 13th, 2011 avDet var lika mycket för att ge kroppen en chans till att vakna – som att ge huvudet ett avbrott frĂ„n vardagen.

Att fÄ byta ut Canberras alg-gröna sjövatten mot Jervis Bay vita strÀnder, om bara för en dag.

Inkluderat blev en natt i husvagn, en vÀckarklocka satt pÄ 04:30 och en förskrÀckligt mycket mjölksyra.

Men det var vÀrt det.

Det var ingen stor tĂ€vling, mer en förtĂ€vling till söndagens lĂ„ngdistans tĂ€vling. Men jag fick gott sĂ€llskap i form av Annabell Luxford som befunnit sig i nĂ€rheten pĂ„ ett cykellĂ€ger. Innebar en rejĂ€l tempo höjning av framför allt simdelen… Och bra pekpinne pĂ„ huruvida min simning nĂ€rmar sig tĂ€vlingsstandard.

Solen gick upp över Jervis Bay precis innan starten gick. Vattnet var klart, salt och genomskinligt – tempot var högt. Och fötterna jag satt pĂ„ fantastiska. Skönt att ha lĂ€get under kontroll och ett simtag som kĂ€nns okej. Vi gick upp tillsammans och hjĂ€lptes Ă„t pĂ„ cyklingen.

Och jĂ€mfört med killarna körde vi ganska sĂ„ bra… Vi hade kommit ikapp en del redan i vattnet och ute pĂ„ cykeln körde vi jĂ€mnt med det som var andra klungan.

Löpningen blev det som skulle bestĂ€mma vem som skulle fĂ„ vinaren som var upp för första pris… En trevlig uppgradering till Kurnells solkrĂ€mer – men ljusĂ„r frĂ„n ITU’s prischeckar. Fast det spelar ingen större roll nĂ€r det Ă€r tĂ€vling, dĂ„ Ă€r det bara snabbast som gĂ€ller.

Snabbt gick det till en början. Kanske lite vĂ€l fort. Ute vid vĂ€ndpunkten började en av de högra magmusklerna krampa lite och jag var tvungen att dra ner pĂ„ tempot en aning. Fast det löste sig Ă€ndĂ„ – och jag fick sno Ă„t mig mĂ„lsnöret och titeln som Huskisson Sprint Champion.

Kanske inte kommer att stĂ„ som nĂ„gon tung merit pĂ„ mitt CV – men gav mig definitivt anledning till att fira med en riktigt god frukost.

Vinaren fĂ„r vĂ€nta tills senare tillfĂ€lle…

ï»ż ï»ż