Världskuppblocket


September 24th, 2015 avcozumel pool

Så jag är tillbaka på den resan jag hade tänkt göra förra året.

Hade jag kunnat gjort den då hade jag också sluppit be om Wild Cards och ha svårt att komma in på VM-Serien. Tyvärr blir det ju sällan som man tänkt sig och stress responsen i foten satte stopp för både VM Serien i Stockholm och Världskupperna i slutet på säsongen. Nu är jag tillbaka på poängjakt och har inlett en ganska omfattande resa runt jorden för att samla just OS-kvalpoäng inför nästa år.

Kroppen börjar sköta sig bättre och teamet i Stockholm har gjort ett väldigt bra jobb på att inte bara hålla ihop – utan att förstärka strukturer och kedjor för att få mig att springa bra igen. Det har efter sommarens konstanta läger varit skönt att få bygga upp lite i lugn och ro på hemmaplan, utan stressen av vad eller hur fort de andra tjejerna springer. Först måste jag springa och bygga bas – sen kan vi börja prata om att springa fort. Var sak på sin plats, eller i sinom tid typ. Micke Sahlberg har varit min kvalitetskontroll och tillsammans med Sam Osborn satt fart i poolen och pejsat löppass. Får i efterhand be om ursäkt till alla motionssimmare vi irriterat i Sumpan (ni får några veckors semester från oss nu…). Det är en skön känsla när man får beta av de där passen i programmet ett efter ett. Coachen som på avstånd nickar nöjt och ber om “boringly good nothing more”. Inga hjältedåd eller extreminsatser, bara tråkig bra träning, pass efter pass…

Det var en stor dag när jag fick avverka 6x1km kring Löt/Råstasjön. Och för första gången på ett rätt bra tag känna av den där farten som kallas för tävlingsfart. För att inte tala om min första Monagetti… Saker jag har längtat efter att få göra så länge.

Sen blev det dags att packa väskan igen.

Tre Världskupper avslutar ITU säsongen, Cozumel, Alanya och Tongyeong. Jag hade tänkt stå på startlistan på samtliga.

Och vi inleder i Cozumel.

Jag kom igår och har nu en vecka i en lägenhet jag delar med Lindsey innan vi flyttar ner till tävlingsområdet strax söder om San Miguel.  Tillsammans med Julia ska vi köra ett förberedande värme/träningsblock  och förhoppningsvis vara i bra slag lagom till tävlingen.