Uppskjuten tävlingsdebut


April 21st, 2014 avVattenlöpning i Stellenbosch

Tyvärr tvingas jag skjuta upp tävlingsdebut och ta bort mitt namn på startlistan från VM Series tävlingen i Kapstaden.

En kombination av fortsatt problem med foten och virusinfektionen jag drog på mig för ett tag sedan har gjort att jag missat för mycket träning.

När jag kom ner hit till Stellenbosch gav Darren mig en vecka för att se var jag befann mig och hur mycket träning jag tålde.

Då jag inte kunde fullfölja de tänkta löppassen utan tvingades köra en del vattenlöpning/crosstrainer istället bestämde vi oss för att dra i bromsen och inte stressa kroppen mer än nödvändigt. Målet vi hade satt för det här året var trots allt att bygga en stark kropp och bas som skall tåla belastning kommande två år.  Utan att ha en kniv på strupen, OS lopp att genomföra eller Commonwealth Games kvalifikationer att sätta finns det ingen direkt anledning till att komma på tävling utan att vara riktigt förberedd.

Istället för att åka till Yokohama flyger jag tillbaka till Stockholm och lägger de tre sista veckornas träning innan London på hemmaplan. Tanken är att köra igenom kroppen genom ett par löptävlingar och kanske ett duathlon lopp eller så…

Efter knappa två veckor på plats har vi däremot ändå kommit en ganska bra bit på väg.

Mycket tid har lagts i gymmet och axlar/överkropps styrka och kontroll är på väg tillbaka igen. Retningen i foten har lagt sig och jag har under helgen kunnat springa utan smärta. Utan några andra distraktioner läggs all fokus på träning, vila, mat och rehab.Nivån i gruppen är hög och varje pass kräver 100% fokus – bättre värdemätare på var jag befinner mig i träningen kan jag inte få.

Att inte kunna tävla nu känns givetvis surt och jag är besviken att jag inte kunnat ta mig dit jag hade hoppats i min löpträning. Det har varit en väldigt lång skadeperiod och jag längtar efter det där brytet då man plötsligt inser att man avverkat en fem-sex veckors träning utan avbrott eller incidenter. Att tävla är något av det bästa jag vet och egentligen den enda anledningen till att jag spenderar 25-30 timmar på träning i veckan.

Så nu gäller det bara att köra ner huvudet och jobba vidare den här tiden i sydafrika.

Sakta men säkert så…