Träningsläger i Boulder


July 1st, 2013 avLisa och Craig och Craig "Crowie" Alexader ute på ett pass

Så var jag äntligen på plats uppe i Boulder. Ni som följer mig på twitter vet att jag hade lite problem att ta mig hit. Inställda flyg, borttappade cyklar och en extra natt på ett sunkigt flygplatshotell i Washington DC.

Men väl på plats insåg jag att det definitivt var värt ansträngningen att ta sig hit. Vilket för övrigt i normala fall är förvånansvärt smidigt för att vara höghöjd. Alla liknande läger jag varit på tidigare (Davos, Les Angles) har krävt minst ett par transportmedel och ett flertal timmar från flygplats till boende.

För att ta sig till Boulder flyger man in till Denver, hoppar på en Supershuttel och är på plats väl inom en timme.

Boulder ligger på 1550m höjd vilket är ganska så perfekt för uthållighetsidrottare. Det är tillräckligt högt för att ge en bra effekt – men inte så högt att återhämtningen blir ett problem. Tanken är ju att man skall komma hem starkare och inte övertränad och nergrävd i ett hål utan stege.

Det som också är fantastiskt med Boulder är att det ligger på en platå – men en massa fina tempoträningsväger (flacka) i öst och bra klättringar och berg i väst. Återigen om man jämför med t.ex Davos var man glad om man hittade en någorlunda flack slinga på en 15min (oftast ett varv genom byn) då alternativen oftast var antingen upp eller ner.

Det är torrt och varmt (perfekt för Vegas!) och 360 soldagar om året!

Och i Boulder gillar de sitt kaffe. 

Say no more. The Norden girl is sold. 

Tanken är att jag här uppe skall lägga de sista pusselbitarna innan min trippel challenge (ITU Stockholm, HyVee Triathlon, Vegas World Champs) drar igång. En fas av lite mer uthållighet och bas – nästa med fart fart fart och tävlingsspecifika pass…. Mentor Craig “Crowie” Alexander är på plats för sin egen träning och kommer att finnas med som stöd under processen. Rubin McRae övervakar numera läget genom training peaks på hemmaplan.

min smidiga packning på väg till Boulder

Kaffe på cykelstället Amante