Tillbaka i tävlingsdräkten


February 27th, 2011 avTillbaka i tävlingsräkten. Kroppen klagar och sitter fast i tredje växeln. Fram till löpningen – då börjar den komma ihåg, minnas hur det är. Njuta av att röra på benen.

Det var i Kurnell jag började min triathlon karriär. Att komma tillbaka hit får mig att komma ihåg varför jag älskar denna sport. Stämningen och atmosfären är fantastiskt. Det handlar inte om att vinna – utan är lika viktigt om du slog din förra tid eller sprang ett pb på löpsträckan. Var och en har ett litet Kurnell Olympics. Om det är mot sig själv, sina tränings kamrater eller för den generella klasificeringen är mindre viktigt.

Att tävlingen är populär inser man också när man ser vilka celebriteter som mixar sig i fältet. Chris McCormack var del av ett lag med en kompis, Michellie Jones (OS silver 2000) tog hem sin age group och Craig Alexander delade ut medaljer.

Det finns en anldningen till att tävlingen kallas för “Kurnell Olympics”…

Och hur gick det? Jo trots seg kropp kom jag hem med snabbaste tiden och kan nu kalla mig NSW Sprint champion.

Skönt att ha premiären avklarad.