Spännande cykling i Boulder


July 6th, 2013 avPeak to Peak Highway

Det bästa med nya platser är det där momentet av upptäckande. 

Borta är rundorna där man vet sina genomsnittliga tider sedan de sista fem åren tillbaka. Borta är de invanda mönstrerna, förväntningarna och känslan av kontroll.

Det är rätt skönt att sätta sig på cykeln och trampa iväg utan att riktigt veta vad man har framför sig.

Och det kanske var tur när jag gav mig ut på första långturen här i Boulder i början på veckan.

Den skulle ta mig till Lyons och Ward följt av en avtagsväg åt vänster som skulle ta mig tillbaka genom Lefthand Canyon.

Då jag missade den där vänstersvängen och fortsatte längs med Peak to Peak Highway hamnade jag istället i den lilla staden Nederland (och jag hade inte kommit till Holland då var jag ganska så säker på). Men då hade jag spenderat drygt en timmes cykling över 2700 höjdmeter och började längta efter Boulders relativt syretäta luft.

Lisa Norden cyklar i Boulder

I Nederland stannade jag till då energi förråden cyklats tomma och koncentrationsförmågan inte längre var 100%ig. Jag misstänkte (hoppades innerligt) att det skulle finnas en fin utförsåkning tillbaka ner till Boulder. Men förberedde mig på att det kanske både var mer upp – och lite längre än jag kanske skulle hoppats på.

En kaffe och lite kolhydrater senare möttes jag av en spektakulär utförskörning som tog mig tillbaka rakt in i centrala Boulder. Bergsklättrare och flodbadare kantade vägen ner och i takt med att kolhydraterna gick ut i blodet fylldes också kroppen på med lite mer syre igen.

IMG_1296

Rundan slutade på ganska exakt 4 timmars cykling och innefattande 1738 höjdmeters klättring.

Snittpuls 122/150.

Ett skolboksenligt distanspass.