Sista dagen i Stellenbosch


April 21st, 2016 avBild: Michal Cerveny

Bild: Michal Cerveny

 

En tÀvlingsfri helg, resa över frÄn Australien och ett nytt trÀningsblock.

Det Ă€r alltid en balans med hur mycket man kan köra pĂ„ i en sĂ„n period. För mycket och man riskerar att bli sjuk och sliten – för lite och man tappar möjligheter till att pressa kroppen till nĂ€sta nivĂ„.

Ett par dagar med lugn trĂ€ning och mycket sömn följdes av ett mini block bestĂ„ende av tre dagar och ett antal hĂ„rdare pass. Naprapat Björn Sverre mötte upp samma dag som jag landade och utöver ren flĂ„strĂ€ning har vi lagt en hel del timmar pĂ„ behandling, gym och rehab. Dels givetvis för att fĂ„ resan ut kroppen – man framför allt för att hjĂ€lpa kroppen prestera sĂ„ mycket som möjligt. Rörlighet och aktivering av muskler. Att kroppen skall hitta till det lĂ€get dĂ€r den har chans att arbeta pĂ„ högsta möjliga nivĂ„.

Att komma tillbaka till Stellenbosch Ă€r lite som att komma hem nu. Jag kan vĂ€garna, trĂ€ningen – och det sparar mycket pĂ„ energin. För mig handlar det om att sĂ„ snabbt som möjligt komma in i en rutin och slippa tĂ€nka och planera sĂ„ mycket. De dĂ€r 10 dagarna har försvunnit orovĂ€ckande snabbt och nu njuter jag av en lugn dag med packning och transport till Cape Town pĂ„ programmet.

Med förra tÀvlingens oflyt och sjukdom Àr det nu extra viktigt att fÄ till ett bra lopp.

Jag lovar, jag har gjort vad jag kunnat. Hoppas nu bara att det blir lite flyt och tÀvlingen gÄr min vÀg pÄ söndag.

ï»ż ï»ż