Nytt år i Canberra


January 9th, 2011 avEn cirka tio timmar innan tolvslaget hemma i skåne skålades det i champange i Canberra. Alkoholfri sådan då jag skulle köra hem moppen och sedan komma upp ur sängen lagom till ett cykelpass klockan 08.00.

Nytt år – ny start.

Och den, enligt coach Darrens filosofi, bör man inte sova bort.

Det är skönt att ha packat upp väskan på riktigt. Första gången sedan Davos. Alldeles för länge egentligen.

Det är skönt att veta att jag skall vara kvar på samma plats en längre period. Jag har tid att dricka mig igenom de nya kaffe ställena. Jag har tid att hitta spännande löprundor. Och springa dem igen. Och igen. Och kanske någon gång för mycket till och med.

Kroppens känns redo för lite rejäl träning. Huvudet älskar faktumet att jag får lov att köra på. För första gången sedan vintern 07/08 befinner jag mig i ett större löpblock. Jag har inga småskavanker eller varningstecken någonstans. Bara trötta ben. Och det är njutbart. Det finns bra och dålig smärta. Den man får av mjölksyra och för många kilometrar, -den är bra!

Den där andra. Den kan fara åt pipskogen, eller var den nu hör hemma.

Canberra är kanske inte det mest exotiska stället i Australien. Men det är ändå ganska trevligt. Här är några bilder jag tog häromdagen.