Lera och syra i Smecrossen


November 3rd, 2014 avBild: Martin pÄ cyklad.se

Bild: Martin pÄ cyklad.se

Det var ett en blöt bana som mötte oss pÄ söndagsmorgonen.

Vattensjuka grÀsmattor och en snitslad bana som blev mindre och mindre grön för varje varv de tidigare klasserna sladdade sig runt omrÄdet.

För en tjej som inte Ă€r sĂ„ bra pĂ„ att svĂ€nga pĂ„ grĂ€s (Ă€n mindre lera), cykla uppför vĂ€ldigt brant backe nĂ€r det slĂ€pper eller forcera mig vĂ€gen genom sandiga beachvolleboll planer var lördagens banrekning tillrĂ€ckligt för att ge mig  smĂ€rre mardrömmar. (Drömde faktiskt att skodan tappade grepp pĂ„ en hal lövtĂ€ckt vĂ€g för att göra en 180 och frontalkrocka med bilen som kom bakifrĂ„n… inga analyser behövs hĂ€r tack).

Efter att ha pinat Calle med dÀcktrycksfrÄgor, cyklat mig igenom nÄgra varv till pÄ banan nÄn timme innan start och intalat mig sjÀlv att det skulle kÀnnas bÀttre med lite adrenalin i kroppen radade jag sen upp mig pÄ den sprayflaskemÄlade linjen som utgjorde dam prestige startfÄlla.

Starten gick och trots ett nÄgot övertaggat första varv (med klart kantig teknik) kÀndes det ÀndÄ inte helt fel. Fröken Penton utgjorde fint sÀllskap fram till jag missade en kurva och hon satte sig pÄ mitt bakjul. My bad. Som den lÄngdistansare jag Àr (i alla fall i cx sammanhang) blev det lite bÀttre och bÀttre allteftersom tiden rann pÄ. Jag lyckades plocka en placering genom att maxa löpningen genom vollebollgruset och sen hÄlla mig ifrÄn att tabba mig avsevÀrt pÄ sista varvet.

Bild: Christer Dahlin

Bild: Christer Dahlin

Det var kul att kÀnna att jag kunde cykla mig runt trots stora farhÄgor om just detta dagen innan.  Det var ocksÄ första gÄngen jag hÄllt mig helt upprÀtt under en nummerlappsbeklÀdd CX tÀvling. AlltsÄ kÀndes det helt ok att fÄ köra in som 3:a efter en ca 35min körning.

Publiken var skönt entusiastisk och det vĂ€rmde med det fina stödet jag fick kring banan. Hoppas bara att de inte gick hem besvikna dĂ„ jag brukar bjuda pĂ„ mer underhĂ„llning i form av action vurpor och lerinpackning…

Bild: snodd frÄn badanka87 's instagram flöde

Bild: snodd frĂ„n badanka87 ‘s instagram flöde

Calle körde vÀl ganska lÀtt hem sin seger i Herr prestige klassen och sÄg nöjd ut med dagen.

… men ryktet sĂ€ger att han lĂ„g pĂ„ rulle en hel del under loppet…

Döm sjÀlva

Vem har grus i ansiktet t.ex…?

Bild: snodd frÄn @jaokon 's instagram

Bild: snodd frĂ„n @jaokon ‘s instagram

Tack Eskilstuna CK och för en sin söndag i leran!

ï»ż ï»ż