Klar för start i Yokohama


April 30th, 2015 avYokohama WTS

Efter en ganska lång väntan blev jag igår klar för start för den kommande VM-Series tävling i Yokohama.

Fortfarande på jakt efter ranking poäng tvingas jag vänta på att få ett ev. Wild Card eller roll down på väntelistan. Förra veckan stod jag som nummer 6 bland reserverna men med några återbud fick jag då tillslut plats på startlistan.

Efter det att jag kom tillbaka till Stockholm har vi lagt 100% på rehab. Björn Sverre Hjellödegård på Access Rehab har översett allt från diagnosticerande undersökningar till behandling, styrke program och återintroducering tillbaka in i löpningen. Med hjälp från Fysiometrics på Kungsholmen har jag också haft möjlighet att bygga upp både löpmängd och intensitet successivt med två Alter G pass i veckan. Jag springer nu smärtfritt och har kommit tillbaka in i något som liknar rutin med löpningen.

Kryss i rutan.

Precis vad som var målet med dessa veckor.

Yokohama ligger egentligen lite tidigt på programmet för mig, jag är övertygad om att jag kan springa 10km ganska hårt – frågan är bara hur snabbt. Jag har ju fortfarande inte kunnat “träna” löpning per definition och för att prestera på en VM-Series tävling måste man ju springa fort. Riktigt fort.  Men jag behöver poäng och även en något sämre placering ger mer poäng än säg om jag vinner en Europa cup tävling.

Med mer poäng och garanterade starter på VM-Serien slipper jag isf ut på den planerade plan B resan via europa cuper i Bulgarien och Turkiet veckorna efter European Games i Azerbaijan.

Direkt efter Yokohama väntar ett tre veckor långt höghöjdsläger i Avoriaz (Frankrike) tillsammans med Darren och D-Squad.