Jakten fortsätter i Rumänien


September 4th, 2015 avBild: Anna Eide-Jensen

Bild: Anna Eide-Jensen

 

Så efter att ha slickat mina sår och kommit över besvikelsen att inte komma till start i Stockholm fortsätter nu jakten på poäng.

Jag kom på fötter igen lagom till att de andra tjejerna hoppade i Riddarfjärden och triathletade sin väg runt gamla stan. Löpningen trappades upp och Micke Sahlberg har varit partner i crime när det gäller att få längd och fart på passen igen.

Lagom har varit temat. Mellanmjölk.

Inte för långt, men ändå med en progression. Inte för fort – men ändå med lite fart. Coach Darren sa att om allt gick enligt plan kunde vi fundera över Europa Cup tävlingen i Rumänien. 200 poäng till som skulle kunna flytta mig uppåt på ITU’s poänglista. 200 poäng närmare en garanterad start i de första VM-Series tävlingarna nästa år. Frestande. Men också en risk om allting inte kändes starkt eller säkert. En helg solo utan support av Björn, en olympisk distans som skulle likt EM i Geneve kunna sätta käppar i hjulet om kroppen inte höll.

Men efter passet bakom Hammarbybacken i onsdags fick jag en high five av Björn och de magiska orden “jag är inte ett dugg orolig”. Så imorse checkade jag in på LOT’s första plan mot Rumänien med cykel och löpskor i bagaget.

Tävling igen alltså.

Starten går 09:30 lokal tid söndag morgon.

Startlistor och info går att hitta på ITU’s eventsida