Inget EM i Kitzbühel


June 18th, 2014 avLisa Norden med en överbelastad vad

Rehabbar vaden under en liknande skada i Sedona, AZ sommaren 2012

Tyvärr kom det ett bakslag i förra veckan vilket tvingar mig att ställa in helgens EM i Kitzbühel. 

Det var under en tävlingssimulering förra veckan som min vänster vad började kännas lite tight. Det var inte så farligt under själva passet men stelheten ville inte släppa och då det kändes värre dagen efter började varningsklockorna ringa.

Efter en knapp vecka av vila och behandling gjorde jag igår ett ultraljud hos Niklas Norlén på Stockholm Norr Sjukgymnastik.

Han kunde inte se någon muskelbristning eller fascia skada. Däremot ett område som han beskrev som överbelastat och ihopadraget.

De goda nyheterna med detta är att rehab processen skall vara relativt enkel och snabblöst. Däremot kvarstår faktumet att jag fortfarande inte kan springa på den och att genomföra ett bra lopp på EM då inte längre är möjligt.

Istället kommer jag att köra Solleröloppet på fredag och sedan flyga ner till München på måndag morgon där jag fortsätter färden mot Morzine och årets D-squad höghöjdsläger.

I München kommer jag också att plocka upp min nya Skoda som under det sista dygnet körts ner till Kitzbühel av coach Ludde.