Hög höjd i Avoriaz


June 7th, 2015 avLisa Norden Avoriaz

Då var nästan de tre första veckorna på höghöjd i Avoriaz avklarade.

Vädret följde med formen och snön byttes mot alpsommar i takt med att pulsen sjönk och träningen gick lättare.

Tre veckor med Darren och gruppen som sällskap. Inga avbrott eller ovälkomna skador – bara goda dagsverken rakt igenom.

Jag vet ju att det är det som är grunden till kommande form, att få lägga in de där dagarna i banken. Det är den kontinuiteten som har saknats ganska länge nu i mitt liv. Att ha physio Sam på plats på i princip varje pass gör allting lättare. Att hela tiden kunna justera och behandla det som kärvar, vänligt men bestämt visa kroppen i rätt riktning.

Det börjar kännas bättre, och även om jag att vägen tillbaka till 2012 form är ganska så lång så känns det ärligen som att jag är på väg dit. Att träna med tjejerna ger hela tiden väldigt ärlig feedback och nivån på vad som krävs är hela tiden närvarande. Det ger självförtroende inom vissa områden – och en påminnelse om vad som krävs på annat. I like.

Det är tydligt – och enkelt.

Träningen har varit varierad med både hög intensitet och lite längre bas-byggar dagar.

Calle kom upp för en vecka sedan och har sett till att drilla oss i lite cykelteknik och kurvtagning. Tyvärr ingen av oss som cyklar på bakhjulet ännu (även om det givetvis är det ultimata målet…). På tisdag flyger vi bägge tillbaka till Stockholm innan jag på onsdag åker jag vidare till Azerbaijan för att joina resten av SOK truppen på plats i Baku.

Efter tre veckor här uppe ska det bli trevligt med ett miljöombyte och en möjlighet att få fräscha till kroppen och benen lite.

Lisa Norden springer i Morzine