Från Åhus till Sydney på 10 år


April 10th, 2010 avÅhus 2000

Sydney 2010..(?)

Det må vara tio år sedan Triathlon gjorde sin spektaulära entré på OS programet i just Sydney. Det var också 10 år sedan Lisa Nordén gjorde sin första triathlon. En motionstävävling på distansen 400-20-5km nere på Kantan i Åhus. Både ITU triathlon och Lisa Nordén har kommit en bit på vägen sedan dess….

Det var med lite olust i magen jag packade väskan för Sydney. Vintern var inte riktigt som den jag hade 2007/2008 då allt som gick på räls och jag var superfit. När jag tävlar vill jag kunna springa ut på pontonen och veta att jag är i topp form och redo att ta mig an utmaningen.

Problemet är att jag hela tiden höjer ribban för vad som räknas som fit och inte….Jag kände mig nämligen ganska fit i Åhus år 2000. Jag hade ju för tusan cyklat till Italien, och hur många andra 16:åringar ger sig ens på att köra triathlon?!

Jag är nog också fittare än vad jag var i Mooloolaba 2008 och Madrid 2009. Men i Mooloolaba var det superspännande då jag aldrig förr hade tränat så bra. Nu har ribban höjts och jag känner att det finns mycket kvar i kroppen som inte har kommit fram ännu. Alltså känner jag mig lite osäker på att ge mig ut i tävlingssammanhang. Och speciellt en tävling med så hög profil som Sydney WCS.

Jag packade alltså väskan lite tveksamt, fjärilar i magen.

Men, ungefär i samma stund som jag fick min rumsnyckel (på ett väldigt chick’t hotel  downtown sydney) lossnade det. Det är ju det här som är det roligaste med sporten!!! Några fransoser på väg ut med cyklarna ur hissen, en spanjor som dricker kaffe i lobbyn och ITU kameramän på väg ut att besiktiga banan. Säsongen har börjat – och jag ser framemot söndagen!!

När jag började att tävla på Världskuppen brukade jag ha som mål att slå min ranking.  Och det brukade inte vara så svårt. Nu måste jag kanske vänja mig med att inte kunna göra detta på varje tävling… Jag har startnummer två vilket innebär ett antal intervjuer, press konferens och deltagande på en middag i “the Government House”. No pressure Lisa… Krävs en del mentalt arbete för att inte “freaka ut” (som man säger här nere…)