Fötter i Belgien


July 13th, 2011 avVanligtvis förknippar man nog Belgien med pommes frittes, spetsar och diamanter.

Inte om man är idrottare, triathlet och rehabare med en svag pronation på vänster fot.

Då tänker man inlägg.

Inlägg från RS-Lab i Antwerpen.

Jag spenderade ett antal timmar på expedia. Provade alla möjliga och omöjliga kombinationer av flygtider och hotel. Slet mitt hår och förundrades över hur svårt, och tidskrävande, det skulle vara att ta sig till Belgien. Efter att ha kasserat tanken på att cykla dit insåg jag att det var dags att prova något nytt. Tåg. Närmare bestämt natttåg.

Eftersom det bara är fötterna jag är intresserade av behöver jag inte ta med mig cykeln. Om jag åker på natten slipper jag spendera värdefull träningstid ugglandes på flygplatser.

Jag stiger ombord tåget i Davos. Byter till sovvagn i Zürich. Vaknar i Amsterdam. Äter frukost på tåget ner till Antwerpen. Tillbaka i Davos igen 30 timmar senare.

Om planen funkar blir det en mini resa genom europa utan att tappa ett pass.

Om planen misslyckas och jag kommer tillbaka till Davos med mörka ringar under ögonen och ett sömngångar tillstånd… ligger jag fortfarande före i tid – med mer pengar kvar i plånboken.

I vilket fall skall det bli lite spännande. Och skönt att slippa allt flygplatsande.

Min Belgiska träningskamrat Bart har ritat en karta över centrala Antwerpen – och ställena jag inte får missa. Förhoppningsvis får jag några timmar över när fötterna är omhändertagna. Lite spatserande, pommesfritts ätande och folk tittande.

Spets knypplandet sparar jag på framtiden tills vidare…