Färdigtränad i Chula Vista


January 28th, 2015 av 

Bild: Kevin Koresky

Bild: Kevin Koresky

Så efter en månad tillsammans med coach Darren och D-squad var det dags att bryta upp och byta bas. 

Lägret i Chula Vista var en bra start på året,  en månad där jag börjar sättas ihop som en triatlet igen. Löpningen är igång och passen har kunnat avverkas ett efter ett utan krångel, tårar och tandagnisslan. Det var klart från början när jag kom ner att det inte var en månads träning jag hade framför mig – utan förr ett två månaders block indelat i två faser.

Det var väldigt längesedan jag har haft förmånen till en längre fas med ostörd löpträning. Det går inte att sticka under stolen med att detta är nyckeln till att vara snabb på tävlingsbanan. Oavsett talang eller motor finns det en viss mängd och ett antal pass som måste göras. Som ska stoppas in på banken. Tidigare har jag kunnat överleva kortare skadeuppehåll just tack vare allt jobb jag gjort innan. Nu kan jag inte det längre, det har gått för lång tid.

Precis som eurobonus poäng har de ett visst bäst före datum.

Den andra fasen således på gång att ta vid. 

Ett nattflyg från Los Angeles till Auckland, en förlorad dag och byte av kontinent. Istället för att vara nio timmar efter Stockholm ligger jag nu 12 timmar före. Lite varmare, klart bättre kaffe och framför allt – fler tävlingar.

Fas två innebär fortsatt träning men med fart komponent. Istället för enbart hårda träningspass smyger jag in två stycken kontinental kupper i förberedelse för säsongen. Ge både huvud och kropp en chans att vänja sig vid tävlingsbelastningen igen.

Jag kommer att vara baserad i Cambridge tillsammans med resten av svenskarna på Nya Zeeland. Coach Ludde är på väg hit och tillsammans ska vi fortsätta att bygga den där basen som ska ta mig fram till VM Serien och återfunnen form.

Har jag tur – får jag ett Wild Card till VM Series tävlingen i Abu Dhabi.

Får jag inte det kör jag en continental cup i Wollongong istället, följt av de två inledande Världskupperna i Mooloolaba och New Plymouth.

Alltså en SJUUUKT spännande period som väntar. Och rolig.

Och nog med mycket mjölksyra, muskelvärk, ifrågasättande av sysselsättning samt trötta ben…