Får jag lov att presentera Barbara Riveros


March 24th, 2010 avSå här i vardagslunken och hård träningen inför Sydney har jag inte så mycket roligt att berätta om. Istället tänkte jag passa på att presentera en av mina kollegor; Barbara Riveros.

Barbara är en liten mini människa från Chile. Vi båda började våra ITU karriärer i ITU’s development program (fd. “the BG group”) och träffades första gången i Vancouver inför deras Världskupp 2007. Vad jag mest kommer ihåg då var att Barbara tillagade en hel kalkonmiddag i det lilla hotell köket dagarna innan tävlingen. Hon delade rum med en colombianska och de var bägge överväldigade av checkarna vi fått att köpa mat för. Har man så mycket pengar lagar man något riktigt festligt, därav kalkonen… Själv tror jag att jag åt mest att det blev flingor och sushi, men det gick ju rätt bra det med.

Barbara började träna med Darren i höstas och har sedan dess jobbat mest på sin simning. Då hon endast väger en ca 45kg och har en fallenhet för löpning finns det en stor potential i henne, om hon hänger med huvudklungan upp ur vattnet… Tyvärr var hon inblandad i en [cykel] krasch strax efter jul där hon slog i axeln rejält, -och tvingades ur vattnet för några veckor.

Nu när de flesta av tjejerna här nere  vilar upp sig inför Mooloolaba är Barb istället på plats i Sydamerika. Hon är gruppens enda representant i 2010 Guatape ODESUR South American Games.

Jag önskar henne all lycka till och hoppas få fira henne ordentligt när hon kommer tillbaka till Canberra igen!