En 5:e plats på Världskuppen i Cozumel


October 5th, 2015 avlisa norden Cozumel ITU WC

Jag må ha missat pallen med sju sekunder och ha en bit upp till Uedas imponerande löpsplit.

Men trots min 5:e plats var jag kanske egentligen fältets största vinnare. Med poängen jag fick avancerade jag nämligen 31 platser på ITU’s pointslist. Från 101:a till 70:e. En fin start på min poängjakt i Oktober.

Cozumel var ju första stoppen at tre, och fler poäng finns att banka om allt flyter på i liknande stil.

Loppet i sig var bra. Riktigt bra faktiskt. Det är skönt när man får ut det man har, eller vad det känns som man förtjänar. En bra simning som hela tiden kändes under kontroll. Jag hade koll på läget ute på högerflanken, kom bra fram till första bojen och med en utside linje kring den slapp den värsta fighten. Det finns ju en generell regel att ju högre upp i fältet du ligger – desto mindre slagsmål blir det. Och det är skönt när man är på rätt sida av just den regeln…  Ut på cykeln blev vi en klunga på ca 15 tjejer och lyckades hålla (och kanske till och med utöka?) något till klungan bakom. I den satt det många snabbspringande tjejer så skönt att fältet inte kom sig samman till en stor grupp. Så som killarnas tävling sedan skulle göra.

Jag har fortfarande inte mycket löpning i kroppen, men bara det att jag har kunnat springa obehindrat de sista 5-6 veckorna nu gör att jag har börjat få en bättre känsla. Och såklart, en ökad löpfitness.

Värmen skulle visa sig ganska avgörande och många verkade tycka att det var jobbigt. Jag kunde avancera upp i fältet under det första varvet och fann mig på en tredje plats vid varvning. Sen skulle positionerna skyfflas om lite på sista varvet, någon där framme tappade – och andra fick fart bakifrån. Ueda som sedan vann sprang upp sig från andra klungan och hade dagens klart snabbaste löpsplit. En 5:e plats är bra. Bättre än förväntat i ett fält som blev riktigt vasst.

Nu åker jag tillbaka till sverige och laddar om inför nästa Världskupp om två veckor, då i Alanya, Turkiet.

Lisa Norden Världskuppen i Cozumel 2015