En 5:e plats på Världskuppen i Cozumel

October 5th, 2015 av

lisa norden Cozumel ITU WC

Jag må ha missat pallen med sju sekunder och ha en bit upp till Uedas imponerande löpsplit.

Men trots min 5:e plats var jag kanske egentligen fältets största vinnare. Med poängen jag fick avancerade jag nämligen 31 platser pÃ¥ ITU’s pointslist. FrÃ¥n 101:a till 70:e. En fin start pÃ¥ min poängjakt i Oktober.

Cozumel var ju första stoppen at tre, och fler poäng finns att banka om allt flyter på i liknande stil.

Loppet i sig var bra. Riktigt bra faktiskt. Det är skönt när man fÃ¥r ut det man har, eller vad det känns som man förtjänar. En bra simning som hela tiden kändes under kontroll. Jag hade koll pÃ¥ läget ute pÃ¥ högerflanken, kom bra fram till första bojen och med en utside linje kring den slapp den värsta fighten. Det finns ju en generell regel att ju högre upp i fältet du ligger – desto mindre slagsmÃ¥l blir det. Och det är skönt när man är pÃ¥ rätt sida av just den regeln…  Ut pÃ¥ cykeln blev vi en klunga pÃ¥ ca 15 tjejer och lyckades hÃ¥lla (och kanske till och med utöka?) nÃ¥got till klungan bakom. I den satt det mÃ¥nga snabbspringande tjejer sÃ¥ skönt att fältet inte kom sig samman till en stor grupp. SÃ¥ som killarnas tävling sedan skulle göra.

Jag har fortfarande inte mycket löpning i kroppen, men bara det att jag har kunnat springa obehindrat de sista 5-6 veckorna nu gör att jag har börjat få en bättre känsla. Och såklart, en ökad löpfitness.

Värmen skulle visa sig ganska avgörande och mÃ¥nga verkade tycka att det var jobbigt. Jag kunde avancera upp i fältet under det första varvet och fann mig pÃ¥ en tredje plats vid varvning. Sen skulle positionerna skyfflas om lite pÃ¥ sista varvet, nÃ¥gon där framme tappade – och andra fick fart bakifrÃ¥n. Ueda som sedan vann sprang upp sig frÃ¥n andra klungan och hade dagens klart snabbaste löpsplit. En 5:e plats är bra. Bättre än förväntat i ett fält som blev riktigt vasst.

Nu åker jag tillbaka till sverige och laddar om inför nästa Världskupp om två veckor, då i Alanya, Turkiet.