Des Moines liv


September 2nd, 2011 avJetlag, lÄng flyg och stressen av att packa ihop mitt tillfÀlliga boende i Davos.

Jag landade trött och sliten.

Lite ocksĂ„ tack vare min SPRINT genom Chicagos flygplats. RyggsĂ€ck och allt. 4min tillgodo. Phu. Fick igĂ„ng bĂ„de muskler, svetting och adrenalin…

Ett tyst stort hotellrum. En bra bit större Àn min lÀgenhet i Davos. LÄnga nÀtter dÀr jetlaggen sakta sjunker bort.

Det bÀsta med att flyga ut pÄ tÀvlingar Àr att största delen av jobbet Àr klart. Det handlar om att putsa produkten. Slipa detaljerna sÄ att kroppen kÀnns sÄ bra det bara gÄr. Visserligen finns det ett litet inslag av bibehÄllen fitness, jag har ett stort tÀvlingsblock framför mig och det gÀller att underhÄlla vad som finns.

Kortare trĂ€ningspass, lĂ„nga (nyttiga…) frukostar och mycket kaffe drickande.

Jag tror att Des Moines Ă€r en av de mest “athletes friendly” tĂ€vlingar i vĂ€rlden. Utöver en omtĂ€nksam tĂ€vlingsorganisation som ser till att det finns vatten pĂ„ rummet och skickar ut goodie bags frĂ„n huvudsponsorerna – finns det ocksĂ„ ett vĂ€ldigt aktivt lokalt engagemang. Att fĂ„ sĂ€llskap pĂ„ trĂ€ningsrundor, ordna massage gĂ„ ut och Ă€ta – allt fixas i en handvĂ€nding. Och det Ă€r trevligt.

Bilden tog jag en av kvĂ€llarna pĂ„ vĂ€g hem frĂ„n en sĂ„n middag. SolnedgĂ„ng över downtown Des Moines. PĂ„minde mig om vilket alldeles faktiskt jobb jag har. Inte sĂ„ dumt alls faktiskt….

LÀs mer om tÀvlingen hÀr

ï»ż ï»ż