BG Fit på Specialized i Morgan Hill


September 27th, 2010 avDet finns en anledning till att jag befinner mig i Morgan Hill. Inte bara att sova av mig jetlaggen och träna lite tempo körning i fint väder. I så fall hade jag valt en lite mer spännande plats än Morgan Hill… San Diego kanske..?

Nej anledningen till att jag är just här beror på att Specialized Head Quarters ligger i Morgan Hill.

Och det är här man kan göra en så kallad BG Fit.

Jag träffade Scott som jobbar fulltid med att just passa människor till cyklar. Folk som Cancellara och Gustav Larsson. Contador. Contador som tydligen inte har någon rumpa, och vars höfter inte går att rotera. Kuriosa.

I alla fall fick jag en otroligt stor hjälp, och en väldigt annorlunda cykel. Eller egentligen är det ju exakt samma cykel, S-WORKS Amira, men med andra mått.

Med en liten kil under sulan i skon, med en sadel en storlek större, ett mindre styre och en kortare styrtapp. Små saker.

Små saker som gör en stor skillnad.

Små saker som kan bidra med % när det gäller Watt.

Små saker som kan hjälpa kroppen hålla sig skadefri.

Alltså ganska viktiga små saker…