Ännu en monsterhelg överlevd


June 20th, 2010 avÅhh vad det är underbart med dessa fulla träningsdagar på höghöjd!

Antingen är det full rulle ute – eller sängläge framför tv’n inne...

Många pass av ganska god volym, huvuddelen genomförd i isregn eller snö. Det var ett sammarbitet gäng tjejer(barb, sarah, vendula och mig själv) som kom tillbaka efter långpasset på cykeln igår. Konstant isregn och trötta ben. Krävdes att hålla ett visst tempo för att hålla värmen uppe. Vilket då tog en del på krafterna. Kom hem och fumlade med nyckeln ett flertal minuter innan jag  lyckades få upp dörren. Satte mig sedan på soffan med en kopp thé för att sama kraft till de ynka 20minuters löpning som väntade i anslutning till cykeln.

Somnade.

I en liten, ganska obekväm två sits soffa somnade jag med huvudet mot väggen.  Bilder från prinsess bröllopet i Stockholm streamades ut på tv’n och den tyska kommentatorns röst var mycket sövande…

Vaknade sedan med ett ryck en halvtimme senare och fick äntligen avslutat träningsdagen.

Vicky, Kate, Dave och Andi kom tillbaka sent i går kväll efter en tävling i Bardolino, Italien. Två vinnare, en andra och en fjärde plats. Många pokaler och blommor i Davos nu.

Men detta hindrade inte Darren från att samla gruppen till ett långpass löpning i morse. Ett gäng trötta atleter (vissa av träningsvolym – andra av tävlande) tuggade sig uppför backe efter backe. En del tysta, en del sura medan andra var ganska nöjda. Jag var nog en av de ganska nöjda då benen äntligen börjar svara på den ökade löpträningen.

Grötfrukost och en stund på sängen innan löppass #2, tempo. Suck. Efter 18km med 500m+ höjdskillnad är det inga pigga ben man springer ut på. Men det är också en del av poängen med passet. Kan man hålla ihop löptekniken och få upp en hyffsad fart – då börjar man bli redo för tävlingsbanan.

Kaffe med chica Barbara på Kafé Klatsch i eftermiddags (mysigaste stället i Davos).

Stretching och hemmagjord grönsakspizza utan ost ikväll….